Κομπρεσοράτο νέο Toyota GR 86 (+video)

H Toyota προ 2μήνου παρουσίασε το νέο GR 86 και η γνωστή εταιρία βελτιώσεων HKS δεν έχασε χρόνο και δημιούργησε ένα ολικό kit αναβάθμισης.

Προς το παρόν ότι βλέπετε στις φωτογραφίες είναι στα στάδια του πρωτότυπου, με το GR 86 HKS να έχει ένα εξαιρετικά άγριο «κοστούμι», όπου κυριαρχεί η τεράστια αεροτομή πίσω, αλλά και τα υπόλοιπα αεροδυναμικά βοηθήματα. Όπως και η προηγούμενη γενιά του σπορ μοντέλου της Toyota, έτσι κι αυτή εξάπτει τη φαντασία των βελτιωτών. Στην περίπτωση της HKS πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο supercharger, ο οποίος αναμένεται να εκτοξεύσει την ισχύ του ιαπωνικού κουπέ. Μέχρι στιγμής η HKS δεν έχει αποκαλύψει την τελική ισχύ του αυτοκινήτου. Ωστόσο, αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης την πρώτη γενιά που βελτίωσε με το kit GT2 Supercharger, το 2λιτρο μοτέρ απέδιδε 300 ίππους και 316 Nm ροπής.

Ο βελτιωμένος κινητήρας του νέου GR 86 θα συνεργάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, με τη δύναμη να περνάει στον πίσω άξονα. Βέβαια η HKS θα φροντίσει να προσφέρει το βελτιωτικό kit και σε όσους επιλέξουν το αυτόματο κιβώτιο. Να υπενθυμίσουμε ότι το εργοστασιακό νέο GR 86 εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο boxer 2.4 λίτρων, ισχύος 235 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και με 250 Nm ροπής στις 3.700 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δλ.

Πέρα από τις μηχανικές αναβαθμίσεις, η HKS έχει επιμεληθεί και την ανάρτηση, προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα την επιπλέον ιπποδύναμη. Στο παιχνίδι για το καλύτερο κράτημα έχει μπει και μια νέα τετράδα από ζάντες ελαφρού κράματος μεγαλύτερης διαμέτρου. Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένα ζευγάρι bucket καθίσματα της Bride, για να προσφέρουν τέλεια πλευρική στήριξη.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store