Honda Civic Type R FN2 με 765 ίππους! (+video)

Η βελτίωση ενός αυτοκινήτου είναι ένα ταξίδι το οποίο ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βγάλει και πότε θα τελειώσει. Ξεκινάς με μία… εξάτμιση και ένα φίλτρο και καταλήγεις με θηριώδεις τουρμπίνες και εκατοντάδες άλογα κάτω από το καπό! Κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωση του ιδιοκτήτη του εικονιζόμενου Honda Civic Type R.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο Mazda3 σκέτη τρέλα!

Όπως λέει ο ίδιος όλα ξεκίνησαν όταν συναντήθηκε με τους ανθρώπους του βρετανικού βελτιωτικού οίκου TDi North και άρχισε να πειράζει το Civic του. Το ένα έφερε το άλλο και έτσι κατέληξε στο άνοιγμα και την ανακατασκευή του μοτέρ, στο οποίο πλέον έχουν τοποθετηθεί άλλα πιστόνια, νέες μπιέλες, βαλβίδες κλπ. ενώ όπως αντιλαμβάνεστε αναπνοή και εξαγωγή είναι και αυτές διαφοροποιημένες. Πάνω από όλα όμως υπάρχει η τουρμπίνα Garett GTX3582r GEN2 supercore. Εξάλλου τα 765 άλογα (564 παραπάνω από την εργοστασιακή απόδοση) δεν έρχονται έτσι απλά και σίγουρα όχι ατμοσφαιρικά, από αυτά τα κυβικά.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στα κόκκινα η βελτιωμένη Ferrari 488 GTB

Αλλαγές υπάρχουν και σε ανάρτηση, φρένα, μετάδοση, ενώ στο εσωτερικό το οποίο πλέον έχει τα απαραίτητα, έχει τοποθετηθεί roll cage και αγωνιστικά καθίσματα. Σύμφωνα με την εταιρεία βελτίωσης και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, αυτό είναι το ταχύτερο Honda Civic στην Ευρώπη και σίγουρα αξίζει να το δείτε και να το ακούσετε στο video που ακολουθεί.


Get it on Google Play Download on the App Store