Η BMW X7 που είναι πιο δυνατή από την Μ5 CS

Φυσικά δεν μιλάμε για την εργοστασιακή έκδοση της Χ7 Μ50i, αλλά για αυτή που δημιούργησε ο βελτιωτικός οίκος Dahler, με ισχύ 646 ίππων!

Οι θηριώδεις διαστάσεις της Χ7 την κάνουν να μοιάζει με κινούμενο φρούριο: 5,16 μέτρα μήκος, 2 μέτρα πλάτος και 1,8 μέτρα ύψος είναι αυτά! Το 2,4 τόνων πολυτελές SUV από το εργοστάσιο αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής, νούμερα που φαίνεται πως στους βελτιωτές της Dahler δεν ήταν αρκετά. Η σουηδική βελτιωτική εταιρεία φροντίζει να αυξήσει την ιπποδύναμη με μελετημένες κινήσεις, φροντίζοντας να διατηρήσει την ομοιογένεια του κινητήρα. Αρχικά οι μηχανικοί έκαναν επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και αφαίρεσαν τον εργοστασιακό κόφτη τελικής ταχύτητας κι εν συνεχεία τοποθέτησαν ένα νέο σύστημα εξαγωγής για τους επιπλέον ίππους. Με αυτές τις απλές κινήσεις το δυναμόμετρο έγραψε 646 ίππους και 850 Nm ροπής.

Κάτι που είναι γρήγορο πρέπει να δείχνει και γρήγορο και στην Dahler σκέφτηκαν να τοποθετήσουν μεγαλύτερες ζάντες! Αρκετά μεγαλύτερες ζάντες θα λέγαμε, μιας και πλέον η Χ7 «πατάει» σε τροχούς 23 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 285/35 ή 295/35 εμπρός και 325/30 πίσω! Η τιμή για όλα τα παραπάνω δεν έχει γίνει γνωστή, μιας κι ο βελτιωτικός οίκος ανακοίνωσε, πως το κοστολόγιο δίνεται κατόπιν ζήτησης από τον υποψήφιο πελάτη! Αλλά μάλλον δεν θα το λες και προσιτό!

Get it on Google Play Download on the App Store