Η Novitec μαγεύει με τη Maserati Levante (+video)

Προ 3ετίας, η Novitec μας είχε παρουσιάσει το πρώτο της βελτιωτικό πακέτο για την Maserati Levante. Η δεύτερη version του είναι ακόμα πιο τούμπανο!

Η αναβάθμιση της Levante είναι ολική, μιας και μιλάμε τόσο για βελτίωση στην ιπποδύναμη, όσο και στην εμφάνισή της.

Δείτε ακόμα: Καλοκαιρινή «αμαρτία» η Ferrari Portofino της Novitec (+video)

Η Maserati Levante Esteso V2 όπως είναι το πλήρες όνομα με την προσθήκη του βελτιωτικού πακέτου, διαθέτει ένα «πρησμένο» bodykit από τον οίκο Esteso, ενώ οι μηχανικές βελτιώσεις προσφέρονται για όλη την κινητήρια γκάμα της Levante. Ναι, βελτιώνεται κι η έκδοση Trofeo όπως βλέπετε και στις εικόνες. Ξεκινώντας από το παρουσιαστικό, το bodykit Esteso αποτελείται από 8 κομμάτια, «πρήζοντας» αρκετά το πολυτελές και γρήγορο ιταλικό SUV. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, το πλάτος με το «κουστούμι» αυτό αγγίζει τα 2,09 μέτρα χάρη στα φουσκωμένα φτερά! Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν νέοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέος διαχύτης από τον οποίο ξεπροβάλλουν οι απολήξεις των εξατμίσεων, αλλά και μια ανθρακονημάτινη αεροτομή! Κερασάκι στην τούρτα, οι ζάντες 22 ιντσών με το υπέροχο design, αλλά κι η αερανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 25 χλστ.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari 812 της Novitec κόβει την ανάσα (+video)

Σε ότι αφορά την μηχανική βελτίωση τώρα, ας ξεκινήσουμε με την κορυφαία έκδοση Τrofeo, η οποία κινείται από τον 3.8-λίτρων Twin Turbo V8 κινητήρα, κατασκευής Ferrari. Αυτός δυναμώνει αρκετά και από τα 590 άλογα με 730 Nm ροπής που παράγει από το εργοστάσιο, πλέον αποδίδει 624 άλογα και 820 Nm. Με τα νούμερα αυτά η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 δλ. (4,1 δλ. η εργοστασιακή έκδοση), με την τελική ταχύτητα να αγγίζει πλέον τα 309 χλμ./ώρα (300 χλμ./ώρα η «μαμά»). Στα πιο… «ταπεινά» 3λίτρα μηχανικά σύνολα, η ισχύς στην έκδοση βενζίνης ανέρχεται στα 494 άλογα και στα 660 Νm ροπής, έναντι 430 ίππων και 580 Nm ροπής της εργοστασιακής Levante. Η πετρελαιοκίνητη επιλογή προσφέρει πλέον 322 άλογα (από 272 ίππους), με την ροπή να αγγίζει τα 680 Nm. Για αυτή την version τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,2 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store