Η Novitec κάνει «μάγκα» το Tesla Model Y

Η Novitec κάνει ένα διάλειμμα από τις Ferrari, για να καταπιαστεί με ένα από τα πιο επιτυχημένα ηλεκτρικά του πλανήτη. Το Tesla Model Y λαμβάνει τις περιποιήσεις των Γερμανών, ακολουθώντας το παράδειγμα των Model 3, Model S και Model X.

Οι πινελιές της Novitec είναι διακριτικές, αλλά υπεραρκετές για να κάνουν τη διαφορά. Το αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα απαντάται στον εμπρός προφυλακτήρα (splitter), τα μαρσπιέ (ποδιές), τον πίσω προφυλακτήρα (διαχύτη) και την 5η πόρτα (spoiler), έχοντας μια τετράδα 22άρες ζάντες και χαμηλωμένη ανάρτηση να το κολακεύουν. Το κατάμαυρο χρώμα εντείνει την απειλητικότητα του look, με τους Γερμανούς να αναφέρουν πως το Model Y γίνεται «stealth». Highlight φυσικά είναι οι νέες ζάντες, που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τη Vossen και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώνουν την ψύξη των φρένων, την ώρα που τα ελαστικά φτάνουν σε διάσταση τα 255/30 ZR22 εμπρός και 285/30 ZR22 πίσω.

H ανάρτηση φέρει στάνταρ ελατήρια χαμηλώματος, αλλά το παρουσιαστικό που θαυμάζουμε απορρέει από το προαιρετικό coilover kit της KW, που φέρνει το αμάξωμα 40 χλστ. πιο κοντά στο οδόστρωμα. Η Novitec δηλώνει πως η χαμηλωμένη ανάρτηση δεν αναβαθμίζει μόνο την εμφάνιση και το κράτημα, αλλά και την κατανάλωση. Χάρις στη χαμηλότερη αεροδυναμική αντίσταση, το βελτιωμένο Model Y ανακοινώνεται με 7% περισσότερη αυτονομία! Αντίθετα, αλλαγές δεν υπάρχουν στους ηλεκτροκινητήρες ή τη μπαταρία.

Get it on Google Play Download on the App Store