«Ιερόσυλο» Honda S2000 με V6 κινητήρα (+video)

80

Κατά γενική ομολογία, καθείς με τα λεφτά και το αυτοκίνητό του κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να μην θέτει σε κίνδυνο τους άλλους ή παρανομεί. Αλλά κάποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να μείνουν ασχολίαστες. Το εν λόγω S2000 με V6 κινητήρα, είναι μία από αυτές.

Ο ιδιοκτήτης πήρε την απόφαση να αφαιρέσει από το μηχανοστάσιο τον τετρακύλινδρο των 2.2 λίτρων (τα αμερικανικά S2000 έχουν τον F22C1, όχι τον δίλιτρο F20C), προκειμένου να αυξήσει την ιπποδύναμη. Δεδομένου ότι μιλάμε για Η.Π.Α., η τοποθέτηση κάποιου V8 (συνήθως LS7 από Corvette) με 400+ άλογα θα είχε λογική. Για ιεροσυλία θα μιλούσαμε πάλι, αλλά τουλάχιστον θα υπήρχε ο διπλασιασμός της εργοστασιακής ιπποδύναμης να την αιτιολογεί. Στην προκειμένη, όμως, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…

Δείτε ακόμα: «Ιερόσυλος» μετέτρεψε Toyota Supra MK4 σε ντίζελ!

Ο Michael Trujillo επέλεξε να αντικαταστήσει ένα από τα καλύτερα μοτέρ όλων των εποχών, με τον 3.2 V6 ενός Acura TL Type S του 2003 (η σπορ έκδοση του Honda Legend 3ης γενιάς, με άλλα λόγια)! Τα 240 άλογα στις 7.800 σ.α.λ. και 220 Nm στις 6.800 σ.α.λ., έγιναν αντίστοιχα 260 στις 6.100 σ.α.λ. και 314 στις 3.500-5.500 σ.α.λ. Ο κόφτης στροφών βρίσκεται πλέον στις 6.900 σ.α.λ. αντί 8.200 σ.α.λ., ενώ ανάλογη διαβάθμιση υπάρχει στα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τον ήχο.

Θεωρητικά, ο Trujillo πέτυχε τον σκοπό του. Έχει περισσότερη δύναμη κάτω από το δεξί πεντάλ και εκμεταλλεύσιμη σε σαφώς ευρύτερο φάσμα. Για την κατανομή βάρους, την αμεσότητα των αντιδράσεων, το feeling και την οδική συμπεριφορά δεν γίνεται λόγος, καθώς πλέον ο εμπρός άξονας και το σασί έχουν να διαχειριστούν περισσότερη μάζα. Προφανώς, ούτε η απόλαυση του στροφαρίσματος μετά του εθιστικού ήχου υφίσταται πια. Υποθέτουμε πως ο ιδιοκτήτης του κόκκινου Honda δεν πολυενδιαφερόταν για αυτά, ούτως ή άλλως. Η απορία, όμως, είναι άλλη.

Διαβάστε επίσης: Έκανε το Honda NSX…«τροχόσπιτο»! (+videos)

Βελτιωτικά kits υπάρχουν αμέτρητα για S2000. Ατμοσφαιρικά, τούρμπο, κομπρεσοράτα, για κάθε γούστο και στόχο ιπποδύναμης. Τα τροπέτα με V8, όπως είπαμε βρίθουν στην Αμερική. Για ποιο λόγο να μπει κάποιος στον κόπο να αλλάξει μοτέρ, μόνο και μόνο για να κερδίσει 20 ίππους και 94 Nm – έστω, πιο εύκολα αξιοποιήσιμων;

Got the misfire figured out. Turns out coils 5&6 were flipped due to the quick disconnect plug. The seatbelt plug flip the wire colors at the connector and I didn’t notice. Since I soldered it onto my harness and pinned it to “A” seperatley, I didn’t notice the color change. Thanks to Porsche Boxster RS2.7 BiTurbo for helping to thru the diagrams and multiple repinning attempts.Now battling the starter.

Gepostet von J2F S2K S3200 am Samstag, 2. November 2019