«Κόμπρα» Shelby GT500 KR με πάνω από 900 άλογα

Ο Caroll Shelby έγινε πασίγνωστος από την Cobra. Σήμερα, η κληρονομιά του αριθμεί 60 χρόνια. Ποιο καλύτερο δώρο γενεθλίων, από μια GT500 που θυμίζει σε φιλοσοφία την «Κόμπρα» και συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες δημιουργίες που έχουν βγει από το εργοστάσιο, στο Τέξας;

Η GT500KR (όπου «KR» βάλτε «King of the Road») βασίζεται στη Ford Mustang Shelby GT500, η οποία με τη σειρά της είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στα χρονικά του «Μπλε Οβάλ». Με τέτοια βάση, πώς να μη φτάσει μια ανάσα από τα 1.000 άλογα; Ο «βασιλιάς του δρόμου» διαθέτει μεγαλύτερο κομπρέσορα 3.8 λίτρων και intercooler, νέα πολλαπλή εισαγωγής και custom εξάτμιση. Αλλαγές που είναι ικανές για απόδοση άνω των 900 ίππων στο στρόφαλο του 5.2 V8, τη στιγμή που η εργοστασιακή GT500 βρίσκεται στα 761!

Οι αλλαγές δεν περιορίζονται στο μηχανοστάσιο, καθώς συναντάμε επίσης ρυθμιζόμενα ελατήρια, ενισχυμένα ημιαξόνια, μπάρες ψαλιδιών της Ford Performance και επαναπρογραμματισμένο λογισμικό για τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ MagneRide. Εξυπακούεται πως το οπτικό σκέλος δεν θα μπορούσε να μείνει εργοστασιακό, με τις 20άρες σφυρήλατες ζάντες και το ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο (καπό, splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, διαχύτη στον πίσω και Gurney flap στην πόρτα του πορτμπαγκάζ) να ξεχωρίζουν την KR από την απλή GT500. Παράλληλα διατίθενται πολλές ακόμα επιλογές εξατομίκευσης, όπως αγωνιστικές λωρίδες, wide body kit και χρωματισμοί αντίστοιχοι των αγωνιστικών, που έχρισαν τους Αμερικανούς κυρίαρχους στο Le Mans τη δεκαετία του 60.

Το πακέτο GT500KR κοστίζει 54.995 δολάρια (48.606 ευρώ, δίχως το υπόλοιπο αυτοκίνητο) και τοποθετείται στις Shelby GT500, χρονολογίας 2020-σήμερα. Μόλις 225 θα προσφερθούν, με τις 180 να προορίζονται για την αγορά των Η.Π.Α. Το πρώτο δείγμα θα βγει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό, στις 29 Ιανουαρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Caroll Shelby και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό JDRF ( Juvenile Diabetes Research Fund -Έρευνα για τον Παιδικό Διαβήτη).

Get it on Google Play Download on the App Store