Κτηνώδης Mercedes-AMG GT με έως 800 άλογα (+video)

Η άκρως εντυπωσιακή σε σχεδίαση, επιδόσεις και δυναμικά χαρακτηριστικά Mercedes-AMG GT, αποτελεί από μόνη της και χωρίς καμία απολύτως μετατροπή ένα «προκλητικό» sportscar, το οποίο κυριολεκτικά σε αφήνει άφωνο όταν το αντικρίζεις και όταν το ακούς να επιταχύνει.

Δείτε ακόμη: Αδιανόητο Audi S4 πιάνει τα 300 χλμ./ώρα σε 16 δλ! (+video)

Στην κορυφαία της έκδοση GT R, την κίνησή της αναλαμβάνει το V8 Biturbo μηχανικό σύνολο των 4.0 λτ. με ισχύ 585 ίππων και 700 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το τροποποιημένο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 318 χλμ./ώρα. Επιπλέον, είναι ελαφρύτερη και διαθέτει πολλές ακόμα μηχανικές και αισθητικές αλλαγές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Για όσους την έχουν ή πρόκειται να την αποκτήσουν, ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων G-Power, προσφέρει τέσσερις διαφορετικές επιλογές αύξησης της ισχύος. Στο πρώτο στάδιο η απόδοση ανεβαίνει στους 650 ίππους και η ροπή φτάνει τα 750 Nm, μέσω αναβάθμισης του λογισμικού. Το δεύτερο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπλέον αγωνιστικούς καταλύτες και νέο σύστημα εξάτμισης, εκτοξεύοντας την ισχύ στους 690 ίππους και τη ροπή στα 770 Nm. Στο επόμενο επίπεδο ο κινητήρας «ανεβαίνει» στους 750 ίππους και στα 800 Nm ροπής και περιλαμβάνει αγωνιστική τρόμπα καυσίμου, πιο ελαφριά σφυρήλατα πιστόνια, αλλαγή στη συμπίεση, μεγαλύτερα τούρμπο και το Performance Software V3. Στην πιο δυνατή έκδοση των 800 ίππων και 850 Nm ροπής περιλαμβάνονται οι παραπάνω αλλαγές συν το Performance Software V4.

Δείτε ακόμη: «Κολασμένο» Mazda RX-7 βασανίζει το δυναμόμετρο (+video)

Παράλληλα, την εξωτική εμφάνιση της Mercedes-AMG GT R ενισχύουν οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Hurricane RR των 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω, συνδυασμένες με ελαστικά διαστάσεων 275/30 ZR20 και 305/25ZR21 αντίστοιχα.

Παρακολουθείστε και το βίντεο με τη βελτιωμένη Mercedes-AMG GT R:

https://www.youtube.com/watch?v=UFV3pebxF24


Get it on Google Play Download on the App Store