Κτήνος BMW M3 E30 800 ίππων θωπεύει τις αισθήσεις

Η κορυφαία E30 είναι ο ορισμός τόσο των M3, όσο -για πολλούς- και των BMW γενικότερα. Το αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες homologation των αγωνιστικών του DTM και των ράλλυ, αποτελεί συνώνυμο του M GmbH και «αφίσα» της κόντρας BMW-Mercedes.

Η κτηνώδης Βαυαρή που μοιάζει με rendering, ξεκίνησε ως τέτοιο! Ο Khyzyl Saleem δημιούργησε το body kit και το έντυσε στα χρώματα της Tic Tac, αρχικά στον υπολογιστή του. Μόλις συγκέντρωσε τα απαραίτητα κονδύλια, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Και τι όνειρο… Ο χρωματισμός του αμαξώματος αντλεί έμπνευση από τη M3 του Allen Berg, που συμμετείχε στο DTM του 1991.

Το body kit είναι ένα κράμα μεταγενέστερων αγωνιστικών του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού και Can AM, με τα θεόφαρδια φτερά, τους μεγάλους και αρνητικά καμπερωμένους τροχούς της Brixton Forged, την αεροτομή δυο επιπέδων πίσω, τον διαχύτη και το κάλυμμα στο αντίστοιχο παρμπρίζ, να χαρίζουν ένα μοναδικά θαυμαστό παράστημα. Η ανάρτηση δεν θα μπορούσε να μην είναι ρυθμιζόμενη, ενώ και τα φρένα που αναλαμβάνουν την πέδηση της M3, διατηρούν αγωνιστικές καταβολές.

Παρότι το αυτοκίνητο πλέον δηλώνει υπερήφανα «Μ3», ξεκίνησε την καριέρα του ως μια ταπεινή E30 facelift. Για να φορέσει τα γράμματα του M Division και να θυμίσει εποχές DTM, χρειάστηκε εκτός του αμαξώματος/στησίματος να λάβει και το ανάλογο μοτέρ. Κάτω από το καπό, πλέον, συναντάμε τον S52B32 κινητήρα της M3 E36 και το 5άρι χειροκίνητο. Με τέτοιο look, βέβαια, θα μιλούσαμε για υποτονικότητα αν στους πίσω τροχούς κατέληγαν τα 321 άλογα του εργοστασιακού εξακύλινδρου εν σειρά 3.2 λτ. Ένα ευμέγεθες τούρμπο και νέα εσωτερικά μέρη, έχουν εκτινάξει την απόδοση στα 800 άλογα!

Get it on Google Play Download on the App Store