Mitsubishi Evo 7 2.3λτ. 540HP βαράει 7άρες (+video)

H 7η εκδοχή του κορυφαίου Lancer είναι κάτι σαν τη M3 E36 των Evo. Είχε την ατυχία να πέσει ενδιάμεσα σε δυο εμβληματικά μοντέλα, περιοριζόμενο αναγκαστικά σε ρόλο κομπάρσου. Η 36άρα διαδέχτηκε την E30 και αντικαταστάθηκε από την E46, το Evo 7 διαδέχτηκε το Evo 6 και αντικαταστάθηκε από το 8 (το οποίο 8άρι περισσότερο μνημονεύεται ως η βάση του 9).

Παρόλα αυτά, δεν παύει να είναι Evo. Που σημαίνει ότι κάτω από το καπό φωλιάζει ο 4G63 και την αξιοποίησή του φροντίζει το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης S-AWC, μαζί με το Active Yaw Control. Εργοστασιακά ο 2λιτρος τούρμπο αποδίδει 280 ίππους και 383 Nm, επιταχύνοντας το 7άρι στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 5,8 δλ. και μέχρι τα 250 χλμ./ώρα. Επειδή, λοιπόν, δεν παύει να μιλάμε για Evo, ο κλάδος της βελτίωσης έχει κάνει «παπάδες» μαζί του.

Στην προκειμένη, ο κινητήρας είναι υπερκυβισμένος στα 2.3 λίτρα και συνοδεύεται από μεγαλύτερο τούρμπο, μαζί με τις παραδοσιακές μετατροπές του είδους (νέα εξάτμιση, intercooler, μονάδα διαχείρισης και φίλτρο, μεγαλύτερα μπεκ κλπ). Αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση, με ολοκληρωμένο coilover kit, αλλά εδώ μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα τεκταινόμενα στο μηχανοστάσιο. Η απόδοση πλέον ανέρχεται στα 540 άλογα και το anti-lag μοιράζει φλόγες αφειδώς, μετά των αναλόγων σκασιμάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=U91MIlFPwNo

Get it on Google Play Download on the App Store