Νέες και πιο οικολογικές ζάντες από την AC Schnitzer

Τη σήμερον ημέρα έχουμε φτάσει σε σημείο να μετράμε CO2 ακόμα και στις ζάντες! Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η AC Schnitzer, που παρουσίασε τα νέα της «παπούτσια» και δεν παρέλειψε να αναφέρει τη βελτίωση στις εκπομπές ρύπων!

Η νέα ζάντα συγκαταλέγεται στη γνωστή σειρά AC4 Flowforming, υιοθετώντας το πεντάκτινο δίμπρατσο μοτίβο σε ελαφρώς διαφορετική εκτέλεση. Τρεις χρωματικοί συνδυασμοί προσφέρονται (μαύρο, ασημί ή διχρωμία αυτών), με τις διαστάσεις να ορίζονται στις 8,5 x 20 ίντσες εμπρός – 9,5 x 20 ίντσες πίσω και το βάρος στα 11 και 11,9 κιλά αντίστοιχα. Οι Σειρές 1, 3, 4 και η X2 αποτελούν τα προνομιούχα μοντέλα που μπορούν να εξοπλιστούν με τους νέους τροχούς και τους Γερμανούς να δίνουν τις προτεινόμενες διαστάσεις ελαστικών για κάθε ένα. Για τον «Άσο» ο φημισμένος βελτιωτής προτείνει λάστιχα 235/30 γύρω-γύρω, για 3άρα και 4άρα 235/35 – 265/30 εμπρός-πίσω, ενώ για το σπορ crossover 245/35 στις τέσσερις γωνίες.

Το βάρος είναι μειωμένο, όμως σε ένα πασιφανές σημάδι των καιρών η AC Schnitzer πρώτα αναφέρει τα οφέλη της μη αναρτώμενης μάζας στο οικολογικό αποτύπωμα και μετά στην οδική συμπεριφορά! Οι Γερμανοί μας λένε πως «η μείωση της μη φερόμενης μάζας επιδρά θετικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα, βελτιώνοντας παράλληλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά, καθώς οι γυροσκοπικές δυνάμεις στους άξονες ελαττώνονται.» Παράλληλα, προσθέτουν πως πετυχαίνουν δυο τρυγόνια με ένα σμπάρο, «προσφέροντας χειροπιαστά οφέλη τόσο στον οδηγό, όσο και το περιβάλλον.»

Get it on Google Play Download on the App Store