Ο «Godzilla» στα χρώματα του Godzilla

Το Nissan GT-R δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ευρύτερα γνωστό ως Skyline παλιότερα, ανακηρυχθέν ως το «Πιο εμβληματικό ιαπωνικό αυτοκίνητο» και ένα από τα «ιερά τέρατα» της αυτοκίνησης γενικότερα. To παρατσούκλι του, όμως, κάνει απευθείας νύξη με ένα μυθικό τέρας: τον Godzilla!

Η τεράστια υπερ-σαύρα έχει «δανείσει» το όνομά της στο κορυφαίο Nissan, όμως αυτό που βλέπουμε δανείζεται κι άλλα στοιχεία. Όπως την εμφάνιση! Στα πλαϊνά του αμαξώματος συναντάμε τον πιο γνωστό εκπρόσωπο της ιαπωνικής μυθολογίας, ενώ το αμάξωμα συνολικά βρίθει αναφορών στην κουλτούρα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Το σχέδιο προέρχεται από την Corsa Auto Design και η τοποθέτηση των μεμβρανών έγινε από την MOB Auto Boutique. Εκτός από την εμφάνιση, το «Γκοτζιλέ» GT-R διαθέτει aftermarket ρυθμιζόμενη αεροτομή και νέα εξάτμιση.

Δεδομένου ότι πρόκειται για αυτοκίνητο από την πρώτη «φουρνιά» R35, ο 3.8 V6 twinturbo εργοστασιακά απέδιδε 485 ίππους και 588 Nm. Με την αλλαγή στην εξάτμιση να πούμε ότι έχει φτάσει/ξεπεράσει για λίγο τα 500 άλογα; Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να εμφανίζει διαφορά σε σχέση με τα 3,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 315 χλμ./ώρα τελικής του εργοστασιακού. Ούτως ή άλλως, δεν είναι οι επιδόσεις αυτό που μας απασχολεί στο συγκεκριμένο «Godzilla», αλλά το μοναδικό του παρουσιαστικό. Αν βρεθεί κάποιος να βάψει μια Porsche 911 Turbo στα «χρώματα» του King Kong, τότε θα έχουμε μια μάχη μεγατόνων με τα όλα της.

Get it on Google Play Download on the App Store