Οι Ιταλοί κάνουν το VW Golf MK2 «muscle car»! (+video)

Οι παλαιότεροι σίγουρα θα θυμούνται και ακόμα πιο σίγουρα θα νοσταλγούν, τα αναδιπλούμενα φωτιστικά σώματα. Τα «pop ups» όπως ήταν η διεθνής τους ονομασία, που συναντούσαμε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 από Chevrolet Corvette και Ferrari F355, μέχρι σε Toyota Celica και Mazda 323F. Εκτός αυτών, όμως, υπήρχε άλλη μια τεχνοτροπία, περισσότερο διαδεδομένη στις Η.Π.Α. Αυτή των συρόμενων.

Δείτε ακόμα: Πωλείται Toyota Celica 2.0 GTi του 1991 με 23.900 χλμ.

Το πρώτο Dodge Charger είναι το πλέον θρυλικό παράδειγμα. Εκεί οι προβολείς ήταν μεν σταθεροί, αλλά κρύβονταν πίσω από ένα συρόμενο κάλυμμα. Ο τρόπος που αποκαλύπτονταν ποίκιλε, από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Στο Charger σύρονταν πάνω-κάτω, σαν παντζούρια. Στην πρώτη Chevrolet Camaro, κινούνταν κατά μήκος, σαν πορτάκι. Μια ιταλική εταιρία, ονόματι Orciari, ειδικεύεται σε αυτήν ακριβώς τη μετατροπή κάνοντας την 2η γενιά του VW Golf να παραπέμπει σε muscle car!

To εν λόγω GTI MK2 έχει πολλές βελτιώσεις. Νέες αναρτήσεις, μεγαλύτερους τροχούς, φαρδύτερα ελαστικά, ψηφιακό καντράν, μέχρι και roll cage. Αναμφίβολα, όμως, η μεγαλύτερη και πιο αισθητή διαφοροποίηση είναι ο τρόπος που αποκαλύπτονται οι δυο κυκλικοί προβολείς.

Διαβάστε επίσης: VW Golf Mk2: Γεμάτο καινοτομίες

https://www.instagram.com/p/B8_K12xoSxY/?utm_source=ig_web_copy_link

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτενέστερα το συγκεκριμένο GTI MK2, παρέα με ένα επίσης βελτιωμένο GTI MK1, παρακάτω

Get it on Google Play Download on the App Store