«Όλμος» Audi RS 3-R 500 ίππων από την ABT (+video)

Υπήρχε περίπτωση να μην πιάσει στα χέρια της η ABT το Audi RS 3; Ο περίφημος Γερμανός βελτιωτής περιμένει «στη γωνία» το λανσάρισμα γρήγορης έκδοσης από το VW Group, με την κορυφαία του A3 να δίνει στους μηχανικούς την καλύτερη αφορμή για «μαγικά».

Το RS 3-R δεν γίνεται να το μπερδέψεις με το εργοστασιακό, καθότι οι οπτικές αναβαθμίσεις της φίρμας από το Κέμπτεν δεσπόζουν στο παρουσιαστικό του αυτοκινήτου. Το αεροδυναμικό πακέτο (splitter και ακροπτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, διαχύτης) και τα καλύμματα των καθρεπτών από ανθρακονήματα, οι 20άρες μαύρες ζάντες (σε ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport R 245/30) και η χαμηλωμένη ανάρτηση ξεχωρίζουν το R από το κανονικό RS 3.

Πολύ λιγότερες οι αλλαγές εντός, όπου συναντάμε μόνο νέα πατάκια, μαρσπιέ και start-button με το λογότυπο της ABT, μαζί με ελαφρώς διαφορετικές επενδύσεις. Οι Γερμανοί συνηθίζουν να δίνουν περισσότερη έμφαση στα μηχανικά μέρη και το RS 3-R δεν αποτελεί εξαίρεση.

 

Κάτω από το καπό, ο 2.5άρης πεντακύλινδρος TFSI φιλοξενεί νέο εγκέφαλο και αναβαθμισμένη εξάτμιση, ανεβάζοντας την απόδοσή του κατά 100 ίππους και ισάριθμα Nm. To RS 3-R διαθέτει 500 άλογα και 600 Nm ροπής, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από το RS 3! Μόλις 3,3 δλ. είναι αρκετά για να εμφανιστεί η ένδειξη «100» στο ψηφιακό κοντέρ, το οποίο πλέον φτάνει μέχρι τα 300 χλμ./ώρα πριν περιοριστεί ηλεκτρονικά.

Η ABT δεν αποκαλύπτει ακόμα τιμή για το RS 3-R, αλλά ανακοινώνει πως η παραγωγή του θα διατηρηθεί στα 200 κομμάτια.

Get it on Google Play Download on the App Store