Ουκρανοί κάνουν «άρμα» το Ford Bronco

Από τον περασμένο Φλεβάρη όποτε ακούμε είδηση για Ουκρανία, έχει σχέση με πόλεμο και Ρωσία. Μια μικρή εταιρία βελτίωσης αυτοκινήτων 4×4, όμως, έρχεται να αποτελέσει την πολύ ευχάριστη εξαίρεση, μέσω του Ford Bronco.

Η Werewolf Tech ειδικεύεται στις μετατροπές off roading, αναλαμβάνοντας να κάνει ακόμα πιο «αγρίμι» το -ήδη εργοστασιακά- ικανότατο αμερικανικό 4×4. Το νέο Bronco, από τη βασική του κιόλας έκδοση, είναι μια κατασκευή που αρέσκεται στην προσπέλαση καταστάσεων μακριά από την άσφαλτο, διαθέτοντας μικτά ελαστικά, μπλοκέ διαφορικά, 210 χλστ. απόστασης από το έδαφος και μεγάλη ελευθερία άρθρωσης στις αναρτήσεις. Αναλόγως έκδοσης, με κορυφαίο το Raptor των 400 ίππων, συναντάμε ειδικά αμορτισέρ της FOX και «αέρα» για το πάτωμα του αμαξώματος, που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 335 χλστ. (στο Raptor). Κι όμως, οι Ουκρανοί καταφέρνουν να το κάνουν ακόμα καλύτερο.

Ένα ολοκληρωμένο κιτ με νέους άξονες, συν τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο σασί, προσθέτει 130 χλστ. απόστασης από το έδαφος, σε όσα έχει ήδη η εκάστοτε έκδοση του Bronco. Η βασική, δηλαδή, φτάνει κατευθείαν στα 330 χλστ. κι έρχεται «μια η άλλη» με το Raptor. Το Bronco Wildtrak κανονικά απέχει από κάτω 311 χλστ., φτάνοντας κατόπιν μετατροπής στο απίστευτο ύψος των 441 χλστ. – 41 ολόκληρα εκατοστά απόστασης από το έδαφος, κοινώς! Για το δε Raptor, το οποίο πάντως δεν αναφέρεται στις επιλογές της Werewolf Tech, το κένο μεταξύ μαρσπιέ και εδάφους θα μπορούσε να φτάσει στα 475 χλστ.!

Τέτοια βελτίωση, βέβαια, μόνο απλή ή φτηνή δεν είναι. Το κόστος της μετατροπής κοστολογείται στις 16.000 δολάρια (16.267 ευρώ), δίχως καν να συγκαταλέγονται οι χωμάτινοι τροχοί που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Από την άλλη, συνοδεύεται με εγγύηση καλής λειτουργίας 50.000 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store