Πανάκριβο Suzuki Jimny Turbo με 167 άλογα (+video)

Οι τιμές των Suzuki Jimny ούτως ή άλλως θυμίζουν «μαύρη αγορά» στα μεταχειρισμένα. Αν μιλάμε για κάποιο που προσφέρει επιδόσεις και ισχύ σπορ αυτοκινήτου; Ε, τότε είναι σαν να παίρνει ελευθέρας ο πωλητής, ώστε να βαρέσει «στο ψαχνό».

Ο Άγγλος βελτιωτής Twisted δημιουργεί ένα φουλ-έξτρα Jimny, σε όλους τους τομείς, αλλά με το ανάλογο -υψηλότατο- αντίτιμο. Το ιαπωνικό off roader αποκτά μάσκα και καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος, αυτοκόλλητα, νέους τροχούς, σχάρα οροφής και σκουρόχρωμα φανάρια εξωτερικά, ενώ στην καμπίνα συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι, ταμπλό και καθίσματα, μαζί με νέο infotainment της Alpine. Το πιο πολυτελές Jimny που έχουμε δει, δίχως αμφιβολία. Ακόμα σημαντικότερα όμως, υπάρχουν αναβαθμίσεις σε τομείς όπου το εργοστασιακό χωλαίνει.

Η Twisted έχει τοποθετήσει επιπλέον ηχομονωτικό υλικό, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας κύλισης και της ευκολίας οδήγησης. Στο ίδιο, αλλά και στην ενίσχυση των εντός δρόμου δυναμικών χαρακτηριστικών, στοχεύουν τα νέα αμορτισέρ και η προσθήκη αντιστρεπτικής δοκού στον πίσω άξονα. Όσοι είναι προσηλωμένοι στο off roading, μπορούν να επιλέξουν το αντίστοιχο κιτ ανύψωσης 25 χλστ. στην ανάρτηση. Αλλαγές που το εν λόγω Jimny σίγουρα χρειάζεται, ειδικά όσο να αφορά το πιο ασφάλτινο σετάρισμα, καθότι η ισχύς δεν έχει σχέση με του εργοστασίου.

Ο 1.500άρης τετρακύλινδρος αποκτά μια ωραιότατη τουρμπίνα, που εκτινάσσει την απόδοση από τα 102 στα 167 άλογα! Μιλάμε δηλαδή για 42 ίππους επιπλέον του Swift Sport και 65 ολόκληρους πάνω από τα εργοστασιακά νούμερα. Εκείνα των επιδόσεων δεν ανακοινώνονται, αλλά ένα 0-100 χλμ./ώρα αρκετά κάτω από τα 10 δλ. είναι πέρα ως πέρα ρεαλιστική προσδοκία. Απαραίτητη προϋπόθεση, για την ακρίβεια, όταν λάβουμε υπόψη το κόστος του αυτοκινήτου.

Το Twisted Suzuki Jimny ξεκινά από τις 49.500 λίρες, που ισοδυναμούν με 57.695 ευρώ! Παρά τη «φαρμακερή» τιμή οι Άγγλοι υποστηρίζουν πως ήδη έχουν δεχτεί παραγγελίες.

Get it on Google Play Download on the App Store