Παππούς 78 χρονών με Audi TT 1.100 ίππων! (+video)

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Αυτό ευαγγελίζονται οι νέοι στην καρδιά, αυτό χαρακτηρίζει μέχρι τελευταίας ρανίδας έναν 78χρονο Βρετανό, που οδηγεί ένα Audi TT 1.100 ίππων!

Διαβάστε επίσης: «Φαρμακείο» το νέο Audi TT RS 40 Years Of Quattro

Ο Άρθουρ αγόρασε πριν λίγα χρόνια ένα Audi TT RS. Αυτοκίνητο ταχύτατο από γεννησιμιού του, με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και 400 άλογα από τον 2.5άρη TFSI. Σύντομα διαπίστωσε πως δεν του ήταν αρκετά, οπότε ξεκίνησε να ασχολείται εντατικά με τη βελτίωση. Ο 5κύλινδρος τούρμπο είναι από τα πιο προσφιλή μοτέρ στο «πείραγμα», φτάνοντας τα 550-600 άλογα με απλές μετατροπές (φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση κοινώς). Για τον φίλο μας τον Άρθουρ όμως, ούτε αυτά ήταν αρκετά. Ούτε καν τα 800, ακόμα και τα 1.000 άλογα!

Το κατάμαυρο κουπέ της Storm Developments είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο TT στον πλανήτη. Αποδίδει 1.100 ίππους και ο κινητήρας του μπορεί να δουλέψει μέχρι τα 4,1 bar, αν χρειαστεί! Πρόσφατα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ για TT στη ρεπρίζ 100-200 χλμ./ώρα, ολοκληρώνοντάς τη σε μόλις 3,2 δλ. και βελτιώνοντας τον χρόνο κατά 0,1 δλ. Όπως είναι λογικό, τα αγωνιστικά περάσματα δεν τα κάνει ο ηλικιωμένος αλλά άνθρωποι από την εταιρία που προετοιμάζει το αυτοκίνητο. Πάντως, τις βόλτες του τις κάνει και ο Άρθουρ, πέρα από το ότι έχει να υπερηφανεύεται πως έχει το ταχύτερο TT, αλλά και ένα από τα πιο γρήγορα street legal Audi, στον κόσμο.

Δείτε ακόμα: «Αθώο» Audi TT RS καταδικάζει Porsche 911 Turbo S (+video)

Μάλιστα, έχει σχέδια για ακόμα μεγαλύτερο τούρμπο προκειμένου να ανεβάσει την απόδοση στα 1.300 άλογα και να βελτιώσει περαιτέρω το παγκόσμιο ρεκόρ!

Get it on Google Play Download on the App Store