«Σαύρα» VW Arteon είναι η χαρά της λακκούβας

Με την πρώτη ματιά νομίζεις πως η εικόνα του συγκεκριμένου VW Arteon Shooting Brake, αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Κι όμως. Το αυτοκίνητο που βλέπουμε δεν είναι rendering, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα και κυκλοφορεί κανονικά – όσο του επιτρέπει η ποιότητα του οδοστρώματος, τουλάχιστον.

Το βελτιωμένο VW ανήκει στην AL13 Wheels Design + Technik, η οποία προμηθεύει με ζάντες αλουμινίου τους μεγαλύτερους tuners της Αμερικής (κι όχι μόνο). Το Arteon Shooting Brake επιλέχθηκε ως μοντέλο, για την προώθηση της R80-109R Aerodisc. Μιας ζάντας που συνδυάζει το κλασικό σχέδιο των βελτιωμένων, με τις «χωστές» πολυάριθμες ακτίνες, και τα αεροδυναμικά καλύμματα στους δακτυλίους. Ένα μοτίβο εντυπωσιακό, το οποίο η αλήθεια είναι ταιριάζει ιδανικά στο προφίλ του Arteon. Αλλά επίσης αλήθεια είναι, πως η ρύθμιση της ανάρτησης ξεπερνά τα όρια της υπερβολής.

Το coilover kit φέρνει το αμάξωμα μια ανάσα από το έδαφος, κρύβοντας το πάνω μέρος του ελαστικού πίσω από τους θόλους. Ούτως ή άλλως οι 20 ίντσες των ζαντών, συν το ελάχιστο προφίλ από τα λάστιχα, καθιστούν κίνδυνο-θάνατο για την ακεραιότητα των τροχών τις λακκούβες και τα σαμάρια. Βάλτε με το μυαλό σας τί προσοχή πρέπει να δίνει ο οδηγός εδώ, που δεν υπάρχει παρά ελάχιστος «αέρας» από οτιδήποτε εξέχει ή χάσκει της ασφάλτου. Σαν να μην έφταναν αυτά, το αυτοκίνητο έχει και αεροδυναμικά βοηθήματα στους προφυλακτήρες (splitter εμπρός, διαχύτη πίσω) και τα μαρσπιέ (side skirts). Πολύ ωραίο συνολικά, μαζί με τη φανταχτερή ιριδίζουσα μεμβράνη που ντύνει το αμάξωμα, αλλά πονοκέφαλος στη σκέψη και μόνο της καθημερινής οδήγησης.

Get it on Google Play Download on the App Store