«Σφίχτης» Rolls-Royce Dawn από τη Novitec

Οι Rolls-Royce δεν είναι το πρώτο όνομα που σκέφτεται κάποιος όταν μιλάει για βελτίωση. Η υποδομή, ωστόσο, υπάρχει. Κι η Novitec δεν την αφήνει να πάει χαμένη, όπως αναδεικνύεται μέσα από τη συγκεκριμένη Dawn.

Για την ακρίβεια, εδώ έχουμε να κάνουμε με προϊόν του τμήματος Spofec – το παρακλάδι του διάσημου Γερμανού βελτιωτή για το «τσίγκλισμα» υπερ-premium κατασκευών και λιμουζινών. Οι Rolls-Royce συγκαταλέγονται στα αγαπημένα project, με την ανοιχτή εκδοχή της Wraith να απολαμβάνει «υπερβολική δόση» περιποίησης. Το πακέτο Overdose περιλαμβάνει ανθρακονημάτινο body kit, που αυξάνει το πλάτος κατά 13 εκατοστά (2.077 χλστ πλέον)! Τα φουσκωμένα φτερά συνδυάζονται με νέους προφυλακτήρες και 22άρες ζάντες της Vossen, σε ελαστικά 265/35 μπροστά και 295/30 πίσω.

Κάτω από το πρησμένο αμάξωμα συναντάμε τον 6.6 V12 twinturbo, με το πρόγραμμα N-Tronic. Ο συνδυασμός τους έχει σαν αποτέλεσμα 686 άλογα και 980 Nm ροπής, τη στιγμή που εργοστασιακά η Dawn Black Badge (στην οποία βασίζεται) αποδίδει 601 ίππους και 840 Nm. Οι Γερμανοί ανακοινώνουν 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ., χρόνος ταχύτερος κατά 0,3 δλ. σε σχέση με το εργοστάσιο. Παρόλες τις βελτιώσεις πάντως, ο περιοριστής των 250 χλμ./ώρα μένει στη θέση του για την προστασία των ελαστικών.

Πέρα από τον κινητήρα, αναβαθμίσεις φέρει και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση. Πλέον η απόσταση από το έδαφος μειώνεται αυτόματα κατά 40 χλστ. σε ταχύτητες μέχρι 140 χλμ./ώρα, επανερχόμενη στο κανονικό της mode από εκεί και πάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store