Σκίζει τον αέρα η Brabus EQS 53 (+video)

Ό,τι είναι Mercedes ή Mercedes-AMG βελτιώνεται από τη Brabus. Νόμος. Είναι δυνατόν να αποτελέσει εξαίρεση η EQS, ειδικά στην κορυφαία και πανίσχυρη έκδοση 53 4Matic+

O βελτιωτής από το Μπότροπ ακολούθησε την οδό της διακριτικότητας στην αναβάθμιση της EV ναυαρχίδας, προσθέτοντας ένα μελετημένο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα, χαμηλώνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 15-20 χλστ. (ανάλογα την επιλογή προγράμματος) και τοποθετώντας στις τέσσερις άκρες τις χαρακτηριστικές Monoblock M Platinum Edition ζάντες, σε διάσταση 22 ιντσών. Κάθε κίνηση, ωστόσο, έγινε κατόπιν αεροδυναμικής ανάλυσης.

Τα ακροπτερύγια στο τέλος των πλαϊνών ποδιών, για παράδειγμα, εξομαλύνουν την ακάθαρτη ροή του αέρα και μειώνουν την αντίσταση, ενώ το νέο δίδυμο splitter μπροστά-διαχύτη πίσω αυξάνει την κάθετη δύναμη. Με αυτές τις αλλαγές η Brabus ανακοινώνει 7,2% χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας, από τον ήδη εξαιρετικό Cd 0,23 της εργοστασιακής EQS 53 4Matic+, και 7% περισσότερη αυτονομία σε ταχύτητες 100-140 χλμ./ώρα (529-686 χλμ. από το εργοστάσιο)!

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι νέες δερμάτινες επενδύσεις, που καλύπτουν κάθε σπιθαμή σε ταμπλό, πόρτες και καθίσματα, συνδυαζόμενες με πινελιές suede στο τιμόνι, τα προσκέφαλα και την οροφή. Η υπεροθόνη Hyperscreen δεν εμφανίζει αλλαγές, ωστόσο ο οδηγός παίρνει μια διαφορετική αίσθηση σε σχέση με τη «μαμά» EQS 53 χάρις στα ανθρακονημάτινα πεντάλ, αλλά και το σήμα της Brabus στο τιμόνι.

Επί των μηχανικών μερών τώρα, η χωρητικότητα της μπαταρίας παραμένει στα 120 kWh, όπως και η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων. Τα δυο μοτέρ (ένα εμπρός, ένα πίσω) εξακολουθούν να παράγουν συνδυαστικά 658 ίππους και 950 Nm, που γίνονται 761 άλογα και 1.020 Nm στην έκδοση Dynamic Plus. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 και 3,4 δλ. αντίστοιχα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 και 250 χλμ./ώρα. Η Brabus δεν πείραξε τίποτα στους ηλεκτρονικούς περιοριστές, παρότι η καλύτερη αεροδυναμική θα αύξανε σημαντικά το «ταβάνι» της Γερμανίδας, δίνοντας προτεραιότητα στην ακεραιότητα της μπαταρίας.

Αν ενδιαφέρεστε για την 53άρα EQS της Brabus, μάθετε πως όπως τη βλέπουμε κοστολογείται στις 251.654 ευρώ, την ώρα που η εργοστασιακή ξεκινά στη Γερμανία από τις 155.009 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store