Σκοτεινή Ferrari SF90 από τη Novitec (+video)

H Ferrari SF90 Stradale δεν θέλει πολλά πράγματα για να βελτιωθεί. Θα μπορούσαμε να πούμε πως δεν χρειάζεται τίποτα, όμως μια τετράδα νέες ζάντες, πιο «φωνακλάδικη» εξάτμιση και ένα χαμήλωμα κακό δεν κάνουν. Και η Novitec το ξέρει, καλύτερα από καθέναν.

Ο Γερμανός βελτιωτής έχει φτιάξει όνομα δεκαετίες τώρα, βελτιώνοντας ιταλικά αυτοκίνητα. Αυτά με το «Cavallino Rampante» δεν λείπουν, ούτε το ταχύτερο παραγωγής όλων των εποχών. Οι μετατροπές στην SF90 είναι μετρημένες, όμως αρκούν για να αναβαθμίσουν το οπτικό αποτέλεσμα. Ειδικά στο μαύρο χρώμα του αμαξώματος, που ταιριάζει συγκλονιστικά με τις μπρονζέ ζάντες ZV της Vossen (20 ίντσες μπροστά, 21 πίσω). Αεροδυναμικό πακέτο δεν υπάρχει προς το παρόν, αλλά εξελίσσεται. Βέβαια, η ναυαρχίδα της Ferrari δεν δείχνει να το έχει ανάγκη, καθώς οι νέοι τροχοί και τα ελατήρια χαμηλώματος κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Το ίδιο, κι ακόμα περισσότερο, ισχύει για την εξάτμιση τιτανίου. Το νέο σύστημα εξαγωγής της Novitec όχι μόνο βελτιώνει την ηχητική υπόκρουση του 3.9 V8 twinturbo, αλλά ανεβάζει και την απόδοση. Από τα 780 άλογα και 800 Nm που αποδίδει αφήνοντας το Μαρανέλο, φτάνει στους 827 ίππους και τα 858 Nm. Προσθέστε και τα 220 άλογα των 3 ηλεκτροκινητήρων, για να φτάσουμε συνολικά στα 1.047 άλογα! Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως από τη στιγμή που η εργοστασιακή SF90 Stradale (όχι με το πακέτο Asseto Fiorano) έχει μετρηθεί στα 2,1 δλ., δεν αποκλείεται αυτή της Novitec να κατεβαίνει και κάτω από τα 2,0 δλ.!

Get it on Google Play Download on the App Store