Σκοτεινός καταστροφέας η Mercedes X-Class

O χαρακτηρισμός δεν αποτελεί προϊόν κάποιου πηχυαίου τίτλου ή μια ευφάνταστη αλληγορία για το συνδυασμό εμφάνισης-χαρακτηριστικών, μιας ακόμα βελτιωμένης X-Class. Αυτή είναι η πραγματική ονομασία, που δίνει ο βελτιωτικός οίκος Kahn στην αγροτική του Mercedes!

Η X-Class Dark Destroyer των Γερμανών επιβάλλεται με την παρουσία της, μέσω των φουσκωμάτων στα φτερά, τους βαμμένους μαύρους προφυλακτήρες, τα προστατευτικά στις πόρτες, το καπό με τους αεραγωγούς, το kit ανύψωσης στην ανάρτηση και, φυσικά, τις ζάντες των 22 ιντσών. Προαιρετικά, βάφονται σε μαύρο χρώμα η μάσκα και το πίσω σήμα (το μπροστά αφαιρείται), δημιουργώντας ένα total black «συνολάκι» για το premium pick up.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις σχεδόν στο σύνολο των επιφανειών, αλλά όχι στο κατάμαυρο μοτίβο που θα περιμέναμε. Προς τέρψη του σπορ χαρακτήρα, υπάρχουν αρκετές κόκκινες ενθέσεις που «σπάνε» το μαύρο και προσδίδουν μια ιδιαίτερη νότα στην καμπίνα επιβατών.

Μηχανικά συναντάμε τον 2.3 ντίζελ, χωρίς καμιά απολύτως μετατροπή. Συνεπώς η ισχύς παραμένει στους 190 ίππους και τα 450 Nm, ωστόσο λόγω των μεγαλύτερων τροχών, των χωμάτινων ελαστικων και το ελαφρώς αυξημένο βάρος οι επιδόσεις λογικά θα είναι λίγο υποδεέστερες των 11,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική σταθερά κοντά στα 180 χλμ./ώρα. Την κίνηση μοιράζει στις τέσσερις γωνίες το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, αφού την παραλάβει από το 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Ο «Σκοτεινός Καταστροφέας» πωλείται μάλιστα. Το οδόμετρο αναγράφει 13.500 μίλια (21.726χλμ) και το τιμολόγιο 49.999 λίρες (59.600 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store