Θεριό ανήμερο η BMW X6 M Competition της Manhart!

Η γνωστή εταιρεία βελτιώσεων Manhart αποφάσισε να αγριέψει ακόμα περισσότερο την ήδη μπρουτάλ BMW X6 Μ Competition φτάνοντας την ισχύ της στους 725 ίππους!

Η αρχή έγινε από την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, με τους βελτιωτές να «ντύνουν» στην Χ6 Μ με ένα ανθρακί ματ χρώμα (Matte Charcoal Metallic), προσθέτοντας παράλληλα μικρές λεπτομέρειες σε μερικά σημεία του αμαξώματος που θυμίζουν γρανίτη. Σαφώς κι έχει τοποθετηθεί ένα νέο bodykit που αποτελείται από νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, sideskirts και νέες ζάντες 22 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 295/30 εμπρός και 315/30 πίσω, με τα νέα ελατήρια να χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 30 χλστ. Το συγκεκριμένο project η Manhart το βάφτισε MHX6 700 WB.

Κάτω από το καπό τώρα ο twin-turbo 4,4 λίτρων 8κύλινδρος κινητήρας «γαργαλήθηκε» ελαφρώς κι από τα 600 εργοστασιακά άλογα και τα 750 Nm ροπής, πλέον αποδίδει 725 ίππους και 910 Nm ροπής. Αυτό ήταν εφικτό χάρη στο νέο πρόγραμμα που τοποθετήθηκε στον εγκέφαλο, αλλά και στο νέο σύστημα εξαγωγής το οποίο είναι όλο φτιαγμένο από τη Manhart. Προς το παρόν η βελτιωτική εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα νούμερα επιδόσεων, αλλά σίγουρα η επιτάχυνση από στάση θα υλοποιείται ταχύτερα από τα 3,9 δλ. που χρειάζεται το εργοστασιακό μοντέλο. Το θηρίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες και προς το παρόν μόνο μία είναι προς πώληση στο site της Manhart έναντι 220.150 ευρώ. Το αυτοκίνητο θα κατέχει επίσης και περίοπτη θέση στο περίπτερο της Manhart στην έκθεση του Μονάχου, από τις 7 έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store