«Θεριό» Ford F-150 650 ίππων και 827 Nm ροπής (+video)

Μια αντιπροσωπεία της Ford από το Κάνσας πήρε την κορυφαία έκδοση Lariat του F-150 και το μετέτρεψε σε «εκτελεστή» supercar!

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το F-150 Nitemare, που προετοιμάζει η Roush, και το οποίο -σύμφωνα με τους ίδιους- είναι το ταχύτερο pick up του πλανήτη. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο 5λιτρος V8 που συναντάμε κάτω από το καπό, ο οποίος με την προσθήκη κομπρέσορα 2.9 λίτρων αποδίδει 650 ίππους και 827 Nm ροπής. Ισχύς που καταλήγει είτε στους πίσω, είτε στους τέσσερις τροχούς, μέσω της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης και κατ’ επιλογήν τετρακίνησης, αλλά και του 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Δείτε ακόμα: Τo απόλυτο Ford Ranger VelociRaptor των 360 ίππων (+video)

Το Nitemare επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση μέσα σε μόλις 3,9 δλ. – εξ ου και ο τίτλος (πάντα κατά τα λεγόμενα των Αμερικανών) του ταχύτερου αγροτικού στον κόσμο. Από την στιγμή που το LM650 μοιράζεται τα μηχανικά μέρη και το βάρος, οι επιδόσεις αναμένονται ταυτόσημες. Αν και σίγουρα θα είναι πιο αργό, καθώς τα ελαστικά του είναι χωμάτινα, σε αντίθεση με τα μικτής χρήσης 285/45R22 του Nitemare.

Εμφανισιακά, πάντως, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Για την ακρίβεια, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό! Ο χρωματισμός άσπρου αμαξώματος με μπλε λωρίδες παραπέμπει ευθέως στα μοντέλα της Shelby, ενώ το ίδιο συμβαίνει με το καπό και τις εισαγωγές του αέρα. Ο εμπρός προφυλακτήρας και η μάσκα είναι ανασχεδιασμένα, ενώ τον απαραίτητο macho χαρακτήρα ενισχύουν τα φουσκώματα στους θόλους των τροχών. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης, έχοντας μέχρι τηλεχειριζόμενο άνοιγμα της καρότσας και έκταση σκαλοπατιών, δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα μπρος-πίσω, αλλά και πανοραμική ηλιοροφή.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Ford Focus RS με 450 ή 520 άλογα (+video)

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 57.435 δολάρια, αλλά με όλα τα έξτρα -όπως αυτό που θα δούμε παρακάτω- η τιμή ανεβαίνει άλλες 10.000.


Get it on Google Play Download on the App Store