Θεριό Shelby F-150 Raptor 525 ίππων

Το Ford F-150 Raptor είναι ήδη κτήνος από το εργοστάσιο. Όταν όμως έχει τη Shelby για επίσημο συνεργάτη επί δεκαετίες, τότε μπορείς να περιμένεις μόνο τα καλύτερα.

Οι Τεξανοί αναλαμβάνουν την αναβάθμιση του κορυφαίου F-150 τόσο εμφανισιακά, όσο και από πλευράς απόδοσης. Στο οπτικό κομμάτι έχουμε το όνομα της Shelby να δεσπόζει στη μάσκα, συνοδευόμενο από νέο καπό με αεραγωγούς και heavy duty προφυλακτήρα με LED μπάρα. Οι νέοι τροχοί των 18 ιντσών συνεργάζονται με 38ίντσα χωμάτινα ελαστικά BF Goodrich KM3, έχοντας δυο ρεζέρβες κανονικού μεγέθους στην καρότσα! Μια καρότσα που φιλοξενεί μαύρη μεταλλική σκαλωσιά και άλλη μια μπάρα LED, την ώρα που και ο πίσω προφυλακτήρας είναι μεταλλικός και σχεδιασμένος για αντοχή στη σκληρή χρήση.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινα καθίσματα με το logo της Shelby στην πλάτη, ανάλογα πατάκια και γενναία χρήση ανθρακονημάτινων πάνελ σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και πόρτες.

Εκεί που ενδιαφέρει περισσότερο άπαντες, οι Αμερικανοί ακολούθησαν την προσεκτική οδό. Ο 3.5 V6 twinturbo διαθέτει νέα εισαγωγή και μεγαλύτερο intercooler, ανεβάζοντας την ισχύ του στα 525 άλογα από 450. Όποιος θέλει μπορεί να παραγγείλει και νέα εξάτμιση, μαζί με κιτ ανύψωσης για την ανάρτηση. Για τη ροπή δεν υπάρχει ενημέρωση, αλλά λογικά θα είναι κατά τι υψηλότερη από τα 691 Nm του εργοστασιακού.

Η τιμή για τη μετατροπή της Shelby ανέρχεται στις 54.995 δολάρια (48.570 ευρώ), ενώ υπάρχει η δυνατότητα για απόκτηση ολόκληρου του αυτοκινήτου έναντι 127.895 δολαρίων (112.931 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store