Το νέο Toyota Hilux έγινε κομάντο!

Το Toyota Hilux αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα δημοφιλέστερα pickup οχήματα παγκοσμίως, ενώ και στην Ελλάδα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τις πρώτες γενιές του και τη δεκαετία του 1970. Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τα επιβατικά αυτοκίνητα.

Εδώ και λίγο καιρό έχει λανσαριστεί και στη χώρα μας το νέο Hilux με μονή, επιμηκυμένη ή διπλή καμπίνα, με κίνηση στους δύο τροχούς ή και στους τέσσερις και με νέο και πιο δυνατό κινητήρα, σε τιμές που ξεκινούν από 25.970 ευρώ. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση Tornado Invincible Double Cab (42.680 ευρώ) με το καινούργιο και πιο ισχυρό μηχανικό σύνολο των 2.8 λτ. Η απόδοσή του φτάνει τους 204 ίππους στις 3.000 σ.α.λ. και τα 500 Nm ροπής στις 1.600-2.800 σ.α.λ., ενώ η μετάδοση γίνεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το πιο δυνατό Hilux επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ., η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 7,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 194 γρ./χλμ.

Ένα τέτοιο Hilux αναλαμβάνει η Artic Trucks να το κάνει σωστό… κομάντο, έτοιμο για ειδικές αποστολές σε πολύ δύσβατα σημεία. Το Toyota Hilux Arctic Trucks AT35 είναι ένα επαγγελματικά επανασχεδιασμένο όχημα υψηλών ικανοτήτων, κατασκευασμένο από τεχνικούς της Arctic Trucks για να ενσωματώσει σημαντικές βελτιώσεις στο αμάξωμα, το πλαίσιο, το σύστημα μετάδοσης κίνησης, την ανάρτηση, τους τροχούς και τα ελαστικά.

Καταρχήν έχει αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος κατά 65 χλστ. και έχουν βελτιωθεί οι γωνίες εισόδου και εξόδου κατά 9 και 3 μοίρες αντίστοιχα, χάρη και στην προσθήκη μεγαλύτερων χωμάτινων ελαστικών 35 ιντσών (315/70 R17), συνδυασμένα με μαύρες ζάντες. Επίσης τοποθετούνται νέα αμορτισέρ και ελατήρια της Bilstein και νέες αντιστρεπτικές δοκοί εμπρός – πίσω. Βελτιώσεις έχουν γίνει ακόμα στο πλαίσιο, στο εσωτερικό των θόλων, στα διαφορικά και έχουν προστεθεί σκαλοπάτια, λασπωτήρες, και προστατευτικά στο δάπεδο. Επιπλέον, την σκληροτράχηλη εικόνα του ενισχύουν οι προεκτάσεις στα φτερά, όπου αναγράφονται και οι πιέσεις των ελαστικών. Μαζί με αυτά το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει πολυτελή πατάκια και λογότυπα AT35.

Το συνολικό ποσό για να γίνει πιο σκληροτράχηλο το Hilux είναι αρκετά «τσουχτερό», αφού είναι ίσης αξίας με έλα ολοκαίνουργιο υβριδικό Corolla. Συγκεκριμένα το κόστος ανέρχεται στις 18.780 λίρες Αγγλίας (21.300 ευρώ), χωρίς φόρους.

Get it on Google Play Download on the App Store