Το νέο VW Amarok γίνεται σωστό κτήνος (+video)

Το νέο VW Amarok είναι από το εργοστάσιο «άρμα». Η Delta 4×4 όμως φροντίζει να αφαιρέσει τα εισαγωγικά και να φέρει πιο κοντά στο γερμανικό pick up, στην επιβλητικότητα των τανκ.

Το πρώτο που τραβάει το βλέμμα στο βελτιωμένο Amarok, περισσότερο ακόμα και από τα φουσκωμένα φτερά ή τους θηριώδεις τροχούς, είναι η τεράστια απόσταση από το έδαφος. Εργοστασιακά, ο «αγρότης» της VW έχει 235 χλστ. αέρα από κάτω. Το πακέτο Beast 2.0 της γερμανικής εταιρίας, ωστόσο, το κάνει να μοιάζει με monster truck. Η νέα ανάρτηση με το κιτ ανύψωσης των αμορτισέρ, δίνει 100 χλστ. επιπλέον απόστασης από το έδαφος. Δεν τελειώνουμε εδώ όμως, καθώς η Delta 4×4 συνδυάζει το lift kit με έξτρα ελατήρια σηκώματος, που απομακρύνουν άλλα 50 χλστ. το πάτωμα από τη γη. Συνολικά, μιλάμε για 150 χλστ. έξτρα απόστασης από το έδαφος, που διαμορφώνει τη συνολική τιμή στα 385 ολόκληρα χλστ.!

Τα χωμάτινα ελαστικά BF Goodrich MT KM3 αριθμούν 305/60R18 σε διάσταση, ενώ οι ζάντες 18 ιντσών φέρουν ειδική επικάλυψη για ανθεκτικότητα στα χτυπήματα από χαλίκια και πέτρες. Τα φουσκωμένα φτερά αυξάνουν το πλάτος κατά 60 χλστ., την ώρα που η μάσκα φιλοξενεί 6 LED της PIAA. Οι προφυλακτήρες δεν φέρουν μεγάλες αλλαγές, πέρα από τους δυο γάντζους στον εμπρός και το πρόσθετο προστατευτικό στον πίσω.

Κάτω από το καπό δεν αναφέρονται αλλαγές, συνεπώς o διτούρμπινος 3.0 TDI V6 αποδίδει 240 ίππους (258 σε κάποιες αγορές) και 600 Nm ροπής. Το εργοστασιακό Amarok χρειάζεται 8,8 δλ. και φτάνει μέχρι τα 180 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη), ωστόσο το συγκεκριμένο με τα πολύ φαρδύτερα ελαστικά ενδέχεται να είναι κομμάτι πιο αργό.

Get it on Google Play Download on the App Store