Toyota Corolla με 180 ίππους στους τροχούς (+video)

Το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις παγκοσμίως, το νέο Toyota Corolla, παρουσιάζεται σαφώς πιο δυναμικό σε εμφάνιση και με καλύτερα από ποτέ οδηγικά χαρακτηριστικά. Όπως και οι προηγούμενες γενιές του, έτσι και η νεότερη έχει ένα φανατικό κοινό, το οποίο δεν αρκείται στα εργοστασιακά του χαρακτηριστικά και το θέλει πιο σπορ.

Δείτε ακόμα: 0-190 με Toyota Corolla 2.0 λτ. Hybrid 180 PS (+video)

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α., το νέο Toyota Corolla Hatchback διατίθεται με ένα μόνο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης (δεν υπάρχουν ο 1.2Τ και τα υβριδικά). Πρόκειται για τον 2.0 λτ. Dynamic Force των 168 ίππων στις 6.600 σ.α.λ. και 205 Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ. (με βενζίνη 87 οκτανίων).

Δείτε ακόμα: «Ψεκασμένο» Toyota Corolla με νίτρο

Ο κάτοχος ενός τέτοιο «αμερικάνικου» Corolla ήθελε ακόμα περισσότερη δύναμη και πιο αγριεμένο ήχο και έτσι έκανε ορισμένες μετατροπές. Αυτές είχαν ευεργετικά αποτελέσματα στην αύξηση της ισχύος, όπως απέδειξε το δυναμόμετρο. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέα εισαγωγή ψυχρού αέρα και νέο σύστημα εξάτμισης. Στη δυναμομέτρηση, ο 2λιτρος κινητήρας έφτασε τους 180 ίππους στους τροχούς και τα 222 Nm ροπής.

Δείτε ακόμα: 0-160 χλμ./ώρα με νέο Toyota Corolla 1.2T (+video)

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από τη δυναμομέτρηση:

Get it on Google Play Download on the App Store