Toyota GR Yaris με 549 ίππους στους τροχούς!

Από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του, το κορυφαίο μικρό hot hatch, το Toyota GR Yaris άναψε τα αίματα των απανταχού φίλων των σπορ αυτοκινήτων, τόσο με τη μυώδη εμφάνισή του, όσο και με τις επιδόσεις του. Παράλληλα αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους βελτιωτές να ανεβάσουν και άλλο την ήδη υψηλή του ισχύ.

Από το εργοστάσιο, ο 1.600άρης turbo 3κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Με τη συνδρομή του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου και την τετρακίνηση, το μικρό «θηρίο» φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα. Ενδεχομένως να δούμε σε λίγο καιρό το πιο σκληροπυρηνικό GR Yaris Morizo Edition με τον κινητήρα του GR Corolla Morizo και ισχύ 304 ίππων και 400 Nm ροπής.

Παρόλα αυτά κάποιοι αναζητούν ακόμα περισσότερη δύναμη, την οποία παρέχουν οι βελτιωτές. Μια τέτοια extreme περίπτωση είναι το συγκεκριμένο Toyota GR Yaris, που έφτασε στους τροχούς την απίστευτη ισχύ των 549 ίππων και 496 Nm ροπής! Πλήρης αναφορά σχετικά με τις βελτιώσεις δεν έχει γίνει γνωστή, πέρα από το ότι η EKanooRacing έχει τοποθετήσει διαφορετική τουρμπίνα, νέο εγκέφαλο, σύστημα εξάτμισης και intercooler. Πιθανώς να έχει δεχτεί και άλλες αναβαθμίσεις ο 3κύλινδρος κινητήρας για να έχει φτάσει και να αντέξει τη διπλάσια και βάλε ισχύ.

Get it on Google Play Download on the App Store