Τρομακτική Lamborghini Huracan Evo από τη Novitec

Η Novitec κατά καιρούς αναλαμβάνει να «τουμπανιάσει» μερικά από τα καλύτερα supercars που έχουν φτιαχτεί. Αυτή τη φορά είπε να βελτιώσει στα σημεία την πισωκίνητη version της Lamborghini Huracan Evo.

Μπορεί αρκετοί να σκεφτείτε ότι το να βελτιώσεις ένα supercar μπορεί να είναι ιεροσυλία, όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Έχοντας αυτό κατά νου, τα μαστόρια της Novitec έπιασαν στα χέρια τους το V10 κτήνος για να το αγριέψουν. Αρχικά τοποθέτησαν στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα ένα νέο spoiler εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ανθρακονήματα. Επιπλέον δεξιά κι αριστερά του προφυλακτήρα τοποθετήθηκαν δυο επιπλέον πτερύγια, από ανθρακόνημα κι αυτά, τα οποία βελτιώνουν την σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Στο πίσω μέρος ενσωματώθηκε μια τεράστια αεροτομή κι αυτή από carbon, που αυξάνει την αρνητική άντωση! Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν νέα, ανθρακονημάτινα προφανώς, καπάκια για τους καθρέπτες, ενώ ανασχεδιάστηκαν οι εισαγωγές του αέρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

Για να συμπληρωθεί το παζλ της εξωτερικής εμφάνισης, η Novitec απευθύνθηκε στην Vossen για να προμηθευτεί νέες θηριώδεις και σφυρήλατες ζάντες 20 & 21 ιντσών, για τον εμπρόσθιο και πίσω άξονα αντίστοιχα. Τελειώνοντας με τα όσα φαίνονται, σειρά είχε ο τομέας της ανάρτησης ο οποίος αναβαθμίστηκε σημαντικά. Αρχικά αλλάχτηκαν τα ελατήρια και μπήκαν σκληρότερα της Novitec, τα οποία χαμηλώνουν συνολικά το αμάξωμα κατά 35 χλστ. Η coilover ανάρτηση είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη παραμετροποίηση για τον τυχερό οδηγό.

Για αρχή ο κινητήρας παρέμεινε ως είχε από το εργοστάσιο! Έτσι ο V10 των 5,2 λίτρων παράγει 610 ίππους και 560 Nm ροπής, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το δυναμικό παρουσιαστικό της Huracan Evo!

Get it on Google Play Download on the App Store