«Τρομοκρατική» Lamborghini Huracan 1200 ίππων!

Οι βελτιωμένες Lamborghini δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ειδικά ο V10 FSI των Gallardo και τώρα Huracan, έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι ιδιαίτερα φιλικός με την προσθήκη διπλών τούρμπο και τον υπερδιπλασιασμό της απόδοσης. Όμως τόσο μελετημένη όσο η σημερινή, τρομοκρατική σε εμφάνιση και δυνατότητες Huracan, δεν υπάρχει!

Δείτε ακόμα: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Ονομάζεται LP1200, με τον αριθμό όπως καταλαβαίνετε να υποδηλώνει την ισχύ. Μας έρχεται από τη Νορβηγία και την Zyrus Engineering, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Norwegian Extreme GT Championship. Η εν λόγω Huracan κοινώς, είναι αγωνιστική! Βασίζεται εν πολλοίς στην Super Trofeo και διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Ohlins, αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κεραμικά δισκόφρενα, εξάτμιση τιτανίου, εγκέφαλο της Motec, σειριακό 7άρι κιβώτιο της Xtrac και φυσικά, δυο σεβαστών διαστάσεων τούρμπο στον V10 των 5.2 λίτρων.

Διαβάστε επίσης: Το αυτοκίνητο των 2G πλευρικής επιτάχυνσης (+video)!

Οι Νορβηγοί υποστηρίζουν πως το δημιούργημα τους είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο με αναλογία 1:1:1. Δεν μας έφυγε ένα «:1» παραπάνω στην αναλογία κιλών/ίππο. Η LP1200 παρουσιάζει την πρωτοφανή ισομερή αναλογία μεταξύ βάρους, ισχύος και παραγόμενης κάθετης δύναμης. Ζυγίζει δηλαδή 1.200 κιλά, αποδίδει 1.200 άλογα και παράγει 1.200 κιλά downforce! Θα πιστεύατε πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα περιοριζόταν σε χρήση πίστας, κι αυτό στις πιο γρήγορες εξ αυτών. Φευ!

Δείτε ακόμα: Πώς κρατιέται Lamborghini Huracan με 303.000 χλμ.;

Η Zyrus Engineering θα κατασκευάσει συνολικά 24 LP1200, εκ των οποίων οι 12 θα είναι road legal! Το κόστος ακόμα δεν ανακοινώνεται, καθότι το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών, με το μεγαλύτερο μέρος τους να διεξάγεται στις πίστες του Spa και του Nurburgring.

Get it on Google Play Download on the App Store