Βελτιωμένο BMW i8 επιβάλλει την τάξη στην Γερμανία (+video)

Οι Γερμανοί λατρεύουν τα βελτιωμένα αυτοκίνητα. Λατρεύουν επίσης την πειθαρχία και την τάξη. Πολύ συχνά, σε διάφορες κουλτούρες ανά τον κόσμο, το ένα αντικρούει το άλλο και προοιωνίζει παραβατικές συμπεριφορές. Όχι στην Deutschland, όμως, όπου η βελτίωση αποτελεί αντικείμενο κοινής ενασχόλησης μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ανεξάρτητων φορέων.

Δείτε ακόμα: BMW i8 GTR. Αλλιώς, η σύγχρονη εκδοχή της Μ1 (+ video)

Από το 2005 έχει συσταθεί το Tune it! Safe!, μια καμπάνια του γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών και του VDAT (του ΣΕΑΑ της Γερμανίας, δηλαδή). Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη της βελτίωσης και η προώθηση του υγιούς τρόπου σκέψης στο tuning, μακριά από έκνομες ενέργειες και αποκλίνουσες συμπεριφορές. Με δυο λόγια προάγει το σκεπτικό πως η βελτίωση αφορά την εξατομίκευση και την αύξηση των δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου, παρά τις κόντρες και τους συσχετισμούς με το «The Fast and The Furious». Το Tune it! Safe! λοιπόν κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα βελτιωμένο μοντέλο με αστυνομική περιβολή, με την τιμή αυτή φέτος να ανήκει στο BMW i8 Coupe.

Το υβριδικό sportscar της βαυαρικής εταιρίας είναι ντυμένο στα παραδοσιακά χρώματά της γερμανικής αστυνομίας, διαθέτει την παραδοσιακή σειρήνα και τον φανό στην οροφή και μηχανικά παραμένει εργοστασιακό, αποδίδοντας 370 άλογα με 570 Nm ροπής από τον 1.500αρη TwinPower βενζινοκινητήρα των 230 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα των 140. Εμφανισιακά, ωστόσο, φέρει το πλήρες πακέτο της AC Schnitzer με νέους προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, πλαϊνές ποδιές, ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και ελατήρια χαμηλώματος 20 χλστ.

Διαβάστε επίσης: «Φωτιά στα κόκκινα» η BMW M5 Competition της AC Schnitzer

Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση και τις εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ. και 250 χλμ./ώρα τελικής), που θα το καθιστούσαν βραχνά για τους παράνομους της Γερμανίας, το i8 δεν θα διαθέτει υπηρεσιακό ρόλο παρά εκθεσιακό, καθώς για τους επόμενους 12 μήνες θα συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκδηλώσεις και ημερίδες του Υπουργείου Μεταφορών και της Αστυνομίας.


Get it on Google Play Download on the App Store