Βodykit από 3D εκτυπωτή για McLaren 720S με 900 PS

Το project της βελτίωσης της εικονιζόμενης McLaren ανέλαβε η νεοσύστατη αμερικανική βελτιωτική εταιρεία SWAE, φροντίζοντας να ενισχύσει τόσο την εμφάνιση, όσο και τον κινητήρα της 720S.

Η SWAE επιστράτευσε τη νέα τεχνολογία της 3D εκτύπωσης για να κατασκευάσει το bodykit που βλέπετε, στο οποίο ενσωματώνονται και πολλά ανθρακονημάτινα μέρη. Στο εμπρόσθιο τμήμα κυριαρχεί η μεγάλη κι εμφατική μάσκα, με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, όπου στο κατώτερο σημείο του υπάρχει ένα splitter, καθώς και αεροδυναμικές λεπίδες δεξιά κι αριστερά του. Το καπό έχει αλλάξει και έχει τοποθετηθεί ένα από ανθρακόνημα με δυο μεγάλα ανοίγματα.

Οι βελτιωτές όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού φρόντισαν να «πρήξουν» τόσο τα εμπρός, όσο και τα πίσω φτερά, ενδυναμώνοντας έτσι το ήδη συγκλονιστικό παρουσιαστικό της McLaren 720S. Μάλιστα στα πίσω φτερά έχουν τοποθετηθεί δυο ανθρακονημάτινες προσθήκες που βοηθούν την αεροδυναμική του supercar. Το «κοστούμι» ολοκληρώνεται με την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος, το νέο διαχύτη, αλλά και με τις νέες 10άκτινες ζάντες.

Σειρά είχε το θηριώδες μοτέρ της McLaren 720S, ο 4λιτρος κι 8κύλινδρος twinturbo. Τώρα σύμφωνα με το βελτιωτή αποδίδει 900 ίππους, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς. Περαιτέρω πληροφορίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, εκτός από το γεγονός πως έχει αλλαχθεί εξ’ ολοκλήρου το σύστημα εξαγωγής. Από το εργοστάσιο το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το 7άρι κιβώτιο επιταχύνει το βάρους 1.283 κιλών αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. και στο 0-200 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store