Bentley Continental GT με 635 ίππους και τελική 333 χλμ./ώρα (+videos)

Η Bentley παρουσίασε και επισήμως την τρίτη γενιά της Continental GT η οποία όπως είναι λογικό έχει να επιδείξει μία σειρά από καινοτομίες τόσο στην κατασκευή της όσο και στον εξοπλισμό της, και φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τον εξαιρετικό W12 κινητήρα με τους 635 ίππους.

Ήταν το 2003 όταν η Bentley παρουσίασε την πρώτη γενιά της Continental GT εντυπωσιάζοντας τότε το αυτοκινητικό κοινό με τον σχεδιασμό, την πολυτέλεια και τις επιδόσεις του κουπέ μοντέλου της.

Το 2011 παρουσίασε την δεύτερη γενιά του, η οποία όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κατάφερε και πάλι να προκαλέσει αίσθηση, ενώ σήμερα, σχεδόν εφτά χρόνια μετά, ήρθε η ώρα να μας συστήσει την τρίτη γενιά του μοντέλου της.

Όπως είναι φυσικό η νέα Bentley Continental GT είναι πλήρως ανασχεδιασμένη τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό της, ενώ ο εξοπλισμός της απαρτίζεται από τεχνολογία αιχμής. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MSB, η οποία παρά τις αυξημένες διαστάσεις εξασφαλίζει μείωση βάρους έως και 100 κιλά, ενώ κατασκευάζεται στο Crewe της Αγγλίας.

Φυσικά τα υλικά στην καμπίνα είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ ξύλο, δέρμα και αλουμίνιου βρίσκονται σε αρκετά σημεία.

Σε ένα αυτοκίνητο σαν την Continental GT όμως πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι επιδόσεις και σε αυτό τον τομέα ο W12 TSI 6.0 λτ. αναμφίβολα αποτελεί εγγύηση. Συγκεκριμένα, το μοτέρ του ομίλου VW αποτελεί ένα από τα πλέον προηγμένα 12κύλινδρα σύνολα και αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm ροπής.

Για το 0-100 χλμ./ώρα η τετρακίνητη Bentley Continental GT (νέο σύστημα Active All-Wheel-Drive το οποίο χρησιμοποιεί τον πίσω άξονα σε κανονικές συνθήκες και μοιράζει την απαραίτητη ροπή στον εμπρός, όταν χρειαστεί) χρειάζεται 3,7 δλ. ενώ έχει τελική ταχύτητα 333 χλμ./ώρα. Μία τελική που επιτυγχάνεται με έκτη σχέση στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Το μοτέρ εκπέμπει 278 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και έχει μέση κατανάλωση 12,2 λτ./100 χλμ (χάρη και στην ύπαρξη ήπιου υβριδικού συστήματος 48V).

Η αερανάρτηση της νέας Continental GΤ είναι και αυτή νέα και μεταβάλει ηλεκτρονικά την συμπεριφορά της, τα φρένα της είναι μεγαλύτερα τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι πλέον 21 ιντσών (προαιρετικά 22 ιντσών).

Η επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης σε λίγες ημέρες. Μέχρι τότε μπορούμε να το απολαύσουμε στις εικόνες και στα videoπου ακολουθούν.

Get it on Google Play Download on the App Store