Έληξε η παραγωγή του Nissan Sunny του ’91 μετά από 25 χρόνια!

Το Nissan Sunny αποτελούσε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές αυτοκίνητο στην χώρα μας, το οποίο στην τελευταία του γενιά σταμάτησε να παράγεται το 1995 λόγω της έλευσης του αντικαταστάτη του, Almera. Ωστόσο στο Μεξικό, η παραγωγή του τελευταίου Sunny (ονομαζόταν Tsuru στο Μεξικό) σταμάτησε τώρα μετά από 25 ολόκληρα χρόνια (από το 1991), γιατί άλλαξαν οι κανονισμοί ασφαλείας και φυσικά το παλιό Nissan δεν τις πληρούσε.

Το μικρομεσαίο σεντάν Nissan Tsuru μοιάζει με το γνωστό σε εμάς τελευταίο Sunny εξωτερικά και στο εσωτερικό, ενώ βασιζόταν στην ίδια πλατφόρμα “B” της Nissan. Στον εξοπλισμό του ακόμα και σήμερα δεν περιλαμβάνονταν κανένα στοιχειώδες σύστημα ασφαλείας όπως ABS ή αερόσακος, ενώ το μόνο στάνταρ ήταν το ράδιο CD. Όμως στο Μεξικό ήταν δημοφιλές λόγω της χαμηλής του τιμής που ξεκινούσε από 142.100 πέσο Μεξικού (6.915 ευρώ) και του επίσης χαμηλού κόστους συντήρησης.

Πληροφοριακά, για την κίνησή του μήκους 4.325 χλστ. και βάρους 946 κιλών αμαξώματος υπήρχε μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.6 λτ. απόδοσης 105 ίππων και 102 Nm ροπής, με κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store