Νέο Chevrolet Tahoe και συγγενή… θηρία

Μπορεί αυτές τις μέρες η καρδιά της αυτοκίνησης να χτυπά στην Έκθεση Φρανκφούρτης, ωστόσο τώρα που κάπως κόπασε ο καταιγισμός των παρουσιάσεων νέων μοντέλων, η GM αποφάσισε να αποκαλύψει τα νέα θηριώδη και μάλλον αδιάφορα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα SUV μοντέλα της. Αυτά είναι το Chevrolet Tahoe (πριν κάποια χρόνια ήταν διαθέσιμο και στην Ελλάδα) και τα συγγενικά του Chevrolet Suburban, GMC Yukon XL και GMC Yukon Denali.

Όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα ακολουθούν την παραδοσιακή εκτός δρόμου φιλοσοφία κατασκευής με πλαίσιο τύπου σκάλας για υψηλότερη αντοχή σε σκληρές εκτός δρόμου συνθήκες. Εξωτερικά ίσως το GMC Denali είναι το πιο αποδεκτό σχεδιαστικά, ωστόσο το εσωτερικό τους είναι σαφώς πιο κομψό αισθητικά συγκριτικά με τα τετραγωνισμένα τους αμαξώματα.

Φυσικά για την κίνηση των ΧXL αμαξωμάτων μήκους 5,2 μέτρων και 5,7 μέτρων και βάρους 2,4-2,7 τόνων υπάρχουν αναλόγως υπερμεγέθεις κινητήρες V8 5.3 λίτρων με απόδοση 355 ίππων και 519 Nm ροπής και 6,2 λίτρων V8 με 420 ίππους και 610 Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store