Datsun GO με τιμή στα 5.100 ευρώ!

Αυτό είναι το νέο Datsun GO,  με το οποίο η Nissan επαναφέρει στο προσκήνιο την ιστορική αυτή μάρκα. Πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο μήκους 3.785 χλστ., πλάτους 1.635 χλστ., ύψους 1.485 χλστ. και με μεταξόνιο 2.450 χλστ., με συμπαθητική σχεδίαση τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό, θυμίζοντας εν μέρει το Micra.

Ο θάλαμος επιβατών εστιάζει στην πρακτικότητα μέσω των πολλών θηκών, του τοποθετημένου στην βάση της κεντρικής κονσόλας επιλογέα των ταχυτήτων και στη μεταφορά του χειρόφρενου αριστερά από το τιμόνι, όπως συναντάται σε ορισμένα pick up, έτσι ώστε να γίνει πλήρης εκμετάλλευση του χώρου για τους εμπρός επιβάτες.

Το Datsun GO τροφοδοτείται με κινητήρα 1.2 λίτρων 76 ίππων και 104 Nm ροπής σε συνδυασμό με 5τάχυτο κιβώτιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί ακόμα περισσότερα επίσημα τεχνικά στοιχεία. Αρχικά το νέο μικρό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας θα λανσαριστεί το 2014 στην Ινδία με τιμή 400.000 Ρουπία (αντιστοιχούν σε σχεδόν 5.100 ευρώ), ενώ η κατασκευή του θα γίνεται στη Ρωσία, στην Ινδονησία και στη Νότια Αφρική.

Όσο για την ονομασία «GO» προέρχεται από το πρώτο Datsun, το DAT-GO που παρουσιάστηκε πριν ένα αιώνα στην Ιαπωνία και ουσιαστικά δείχνει την φιλοδοξία της Datsun να προχωρήσει ακόμα περισσότερο (Go further), κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα.

Get it on Google Play Download on the App Store