Το κολασμένο ηλεκτρικό supercar των 1.360 ίππων

Αργά ή γρήγορα θα βλέπαμε και τα ηλεκτρικά να μπαίνουν στο Nurburgring και να καυχιούνται για το χρόνο που έκαναν στη θρυλική γερμανική πίστα. Η ώρα λοιπόν έφτασε και το NIO EP9 της NextEV έγινε το ταχύτερο ηλεκτρικό στην «πράσινη κόλαση».

Το NIO EP9 είναι το πρώτο ηλεκτρικό supercar της NextEV και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, καθώς προκειμένου να αποδείξει την αξία του έκανε μια… γρήγορη βόλτα στο Nurburgring σημειώνοντας χρόνο 7:05.12. Επίδοση που του δίνει και τον χαρακτηρισμό του ταχύτερου ηλεκτρικού supercar και είναι καλύτερη ακόμη και από αυτή του Nissan GT-R Nismo.

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι δεν θα πληρώνουν διόδια και από πότε

Ζυγίζει 1.735 κιλά και το monocoque σασί του είναι από ανθρακονήματα. Σύμφωνα μάλιστα με την NextEV ιδιαίτερη μελέτη έχει γίνει στην αεροδυναμική του, η οποία μπορεί να παράξει 24.000 Nm κάθετης δύναμης στα 240 χλμ./ώρα, ενώ επιπροσθέτως παράγει 3,3 G κατά το φρενάρισμα και 2,53 G στρίβοντας.

Κάτω από το περίεργο αλλά εντυπωσιακό αμάξωμά του, το NIO EP9 διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, που αποδίδουν συνδυαστικά 1.360 ίππους. Η συγκλονιστική τιμή όμως δεν είναι τόσο αυτή της ιπποδύναμης όσο της ροπής η οποία φτάνει στα 6.334 Nm. Μάλιστα, το γεγονός πως έχει ένα μοτέρ σε κάθε τροχό, του χαρίζει μόνιμη τετρακίνηση και επομένως βέλτιστο κράτημα.

Μετά τα παραπάνω χαρακτηριστικά, εύκολα καταλαβαίνουμε πως οι επιδόσεις του είναι τουλάχιστον ιλιγγιώδεις και τα νούμερα μας επιβεβαιώνουν. Για το 0-100 χλμ./ώρα το NIO EP9 χρειάζεται 2,7 δλ., για  το 0-200 χλμ./ώρα 7,1 δλ. και για το 0-300 χλμ./ώρα 15,9 δλ.

Η τελική ταχύτητα είναι στα 313 χλμ/ώρα, ενώ για το 400άρι χρειάζεται 10,1 δλ. με ταχύτητα εξόδου τα 249 χλμ./ώρα. Και αν όλα αυτά δεν σας συγκλονίζουν, τότε ίσως τα καταφέρει ο χρόνος φόρτισης ο οποίος περιορίζεται στα 45 λεπτά και χαρίζει αυτονομία 420 χλμ. περίπου.

Get it on Google Play Download on the App Store