Tata Nano με diesel 2κύλινδρο 800 κ.εκ.!

Με κατανάλωση 2,5 λτ./100 χλμ.! 

Το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, το περίφημο Nano της ινδικής Tata, θα ξεκινήσει να προσφέρεται για πρώτη φορά στην ιστορία με diesel κινητήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο, το νέο Tata Nano diesel θα κάνει το ντεμπούτο του το Φεβρουάριο στο επικείμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Ινδίας, ενώ θα εξοπλίζεται για πρώτη φορά και με ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι.

Κάτω από το καπό της, η νέα έκδοση του Nano θα φέρει έναν λιλιπούτειο turbo κινητήρα πετρελαίου, με μόλις 2 κυλίνδρους και 800 κ.εκ. Η απόδοση του κινητήρα αυτού φθάνει τους 45 ίππους, ωστόσο το πιο εντυπωσιακό αναμένεται να είναι η κατανάλωσή του, που αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ μόλις 2,5 με 2,8 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ. Σήμερα, το Nano στην Ινδία προσφέρεται με δύο εκδοχές κινητήρα, μια με βενζινοκινητήρα 624 κ.εκ. με 38 ίππους και μια με τον ίδιο κινητήρα και δυνατότητα κίνησης με φυσικό αέριο, που αποδίδει 33 ίππους.

Θυμίζουμε επίσης, ότι το Nano δεν διατίθεται στην Ευρώπη παρά τις προσπάθειες της Tata, αφού οι επεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν ώστε το αυτοκίνητο να πληροί τα αυξημένα ευρωπαϊκά στάνταρ ασφαλείας, θα ανέβαζαν κατά πολύ την τιμή των 1.810 ευρώ, που κοστίζει σήμερα το αυτοκίνητο στην Ινδία.




Get it on Google Play Download on the App Store