Νέο Dodge Durango SRT με 475 άλογα και «καυτές» επιδόσεις (+video)

Η Dodge εν όψει της επίσημης πρώτης του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, αποκάλυψε το νέο 7θέσιο SUV Durango SRT, το οποίο έρχεται με τον V8 Hemi βενζινοκινητήρα των 6,4 λίτρων, για να προσφέρει 475 άλογα ισχύος και 637 Nm ροπής, όντας το πιο γρήγορο 7θέσιο αμερικάνικο SUV.

Όλη αυτή η δύναμη και ροπή μεταφέρονται μέσω 8τάχυτου αυτόματο κιβωτίου και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας 0-60 μίλια/ώρα (0-92 χλμ./ώρα) σε μόνο 4,4 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική του ταχύτητα, η Dodge ανακοινώνει ότι θα την κάνει γνωστή αργότερα μέσα στη χρονιά, γιατί βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της πιστοποίησης.

Δείτε ακόμα: Dodge Challenger με 1.060 ίππους «λυσσάει» στο δυναμόμετρο!

Στο πεδίο της εμφάνισης, η κορυφαία έκδοση του Dodge Durango είναι όσο πιο «άγρια» απαιτείται, διαθέτοντας ένα νέο καπό με powerdome (μοιάζει με αυτό του Dodge Viper) και εισαγωγές στον προφυλακτήρα, διπλές μεγάλες εξατμίσεις στο πίσω μέρος με εκπληκτικό ήχο, ένα πλήρες περιμετρικό bodykit, αλλά και μεγάλους τροχούς με μαύρες ζάντες 20 ιντσών.

Όλα τα Durango SRT έχουν επίσης ως στάνταρ ενεργή ανάρτηση, με πιο σφιχτό set-up κατά 15% εμπρός και κατά 4% στο πίσω σε σχέση με τα «απλά» Durango. Εξαιρετική είναι και η κατανομή του βάρους στους δύο άξονες (52:48), ενώ έχουν ενισχυθεί τα φρένα με νέες 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω.

Η αυτόματη τετρακίνηση προσαρμόζει την λειτουργία της ανάλογα με ποιο από τα 7 οδηγικά set-up έχει επιλογή, ενώ εκτός από την «Sport» επιλογή υπάρχει και η «Track» για χρήση σε πίστα, η οποία μειώνει την παρεμβατικότητα του ESP και παράλληλα στέλνει το 70% της ροπής στους πίσω τροχούς.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Ford Mustang με πολλές αλλαγές και 10 ταχύτητες (+video)

Στο εσωτερικό του νέου Durango SRT η Dodge προσφέρει την απαραίτητη σπορ ατμόσφαιρα τοποθετώντας δερμάτινα μπακετ καθίσματα, μαύρο ταμπλό με λευκές ραφές, επενδύσεις από ανθρακονήματα, σουέντ στα πλαϊνά, αλλά και έναν πιο σπορ τιμόνι. Αλλαγμένες είναι και οι ενδείξεις στο σύστημα πολυμέσων, όπου πλέον προβάλλονται περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου μέσω της 8,4 ιντσών οθόνης αφής.

Για ακόμη πιο σπορ επιδόσεις υπάρχει λειτουργία launch control σε συνεργασία του κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο (διαθέτει έναν ειδικό λεβιέ σε σχήμα «T»), ενώ ανάμεσα στις ενδείξεις του συστήματος πολυμέσων συμπεριλαμβάνεται και ειδικό G-meter για χρήση στην πίστα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store