Ποια μάρκα αυτοκινήτων είναι πιο αξιόπιστη;

Η αγορά ενός αυτοκινήτου, είτε καινούργιου η μεταχειρισμένου δεν είναι σίγουρα μια απλή διαδικασία. Μέχρι ο αγοραστής να φτάσει στην τελική επιλογή θα εξετάσει πάρα πολλούς τομείς σε ένα μοντέλο, όπως είναι η τιμή, η σχεδίαση, ο κινητήρας, η κατανάλωση, οι επιδόσεις, η ποιότητα, η οδική συμπεριφορά, οι χώροι, η ασφάλεια κ.λπ.

Διαβάστε εδώ για τους έλεγχους μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Ένας πολύ βασικός τομέας ο οποίος δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά μετά από την χρήση του αυτοκινήτου, είναι η αξιοπιστία. Ένα αυτοκίνητο όσο όμορφο και ποιοτικό να είναι, όσο άνετο και αν είναι στο δρόμο ή σπορτίφ (ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθένα), όταν εμφανίζει βλάβες και περνάει αρκετό καιρό σε συνεργείο κοστίζοντας πολύ σε χρόνο και χρήμα, τότε σίγουρα θα αποτελεί ένα βάρος στον οδηγό του, ο οποίος θα χάσει την εμπιστοσύνη του προς αυτό.

Βέβαια η πρόκληση βλαβών μπορεί να μην οφείλεται αποκλειστικά στον κατασκευαστή του αυτοκινήτου, αλλά και στον ίδιο τον οδηγό του. Ένας που οδηγεί νευρικά και κάνει απότομους και άτσαλους χειρισμούς αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσει το αυτοκίνητο προβλήματα.

Ποια μάρκα αυτοκινήτων φτιάχνει αυτοκίνητα με τα λιγότερα προβλήματα;

Παραδοσιακά, οι ιαπωνικές μάρκες έχουν ισχυρότερο όνομα στην αξιοπιστία. Με βάση την συνεχή έρευνα της Βρετανικής Reliability Index, όπου ενημερώνεται διαρκώς η βάση των δεδομένων και τα περισσότερα μοντέλα είναι πενταετίας και άνω, οι ιαπωνικές μάρκες έχουν σημαντικό προβάδισμα. Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, από τις 10 πρώτες σε αξιοπιστία μάρκες, οι 7 είναι ιαπωνικές (Daihatsu, Honda, Suzuki, Toyota, Mazda, Lexus και Nissan).

Στην έρευνα αξιοπιστίας της J.D. Power για προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ύστερα από 12-36 μήνες ιδιοκτησίας, αλλάζουν τα δεδομένα. Μάλιστα υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ της Γερμανίας και Αγγλίας. Για παράδειγμα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης στη Γερμανία βρέθηκαν το 2016 οι μάρκες Skoda, Suzuki και Kia και στην Αγγλία οι Mitsubishi, Peugeot και Skoda.

Εσείς, είστε ευχαριστημένος, ή όχι από την αξιοπιστία του αυτοκινήτου σας; Πηγαίνετε στο συνεργείο μόνο για τα προγραμματισμένα service, ή έχετε γίνει… κολλητοί με τους μηχανικούς;

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα από τις ευρωπαϊκές έρευνες που γίνονται από την Reliability Index και από την JD Power:

Διαβάστε ακόμα:

5 κοινές βλάβες στο αυτοκίνητο και τι σημαίνουν

Ποια μάρκα φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα;

 

Get it on Google Play Download on the App Store