Lotus Evora GT430 Sport με 315 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα

Το τελευταίο διάστημα η Lotus παρουσιάζει διαρκώς νέες εκδόσεις των μοντέλων της και η μία είναι ταχύτερη από την άλλη. Και η Evora GT430, που είναι και το πιο πρόσφατο δημιούργημά της, δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια η μάρκα είναι το ταχύτερο μοντέλο της.

Δείτε ακόμη: Crash tests σε εννιά νέα μοντέλα με 3, 4 και 5 αστέρια

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι 10 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την Evora GT430, στην οποία και βασίζεται, χάρη στην απουσία της αεροτομής πίσω και του εμπρός σπόιλερ, ζυγίζοντας έτσι μόλις 1.248 κιλά.

Αν και η απουσία των αεροδυναμικών βοηθημάτων στοιχίζει στην αεροδυναμική, παρόλα αυτά η Lotus Evora GT430 Sport παράγει 100 κιλά κάθετης αεροδυναμικής δύναμης στα 305 χλμ./ώρα.

Εκεί που εντυπωσιάζει όμως είναι στις επιδόσεις της, καθώς ο υπερτροφοδοτούμενος V6 3.5 λτ. βενζινοκινητήρας αποδίδει 436 ίππους και 440 Nm ροπής. Τιμές που εξασφαλίζουν 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. και τελική ταχύτητα 315 χλμ./ώρα. Ταχύτητα μεγαλύτερη από κάθε άλλης Lotus παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Η Mazda δεν τα παρατάει με τον Wankel

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου αυτόματου ή χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων και μπλοκέ διαφορικού torsen, τα φρένα είναι της AP Racing, η ανάρτησή της Ohlins, ενώ σε πολλά σημεία του αμαξώματός της υπάρχουν γυμνά ανθρακονήματα.

Η ταχύτερη Lotus παραγωγής θα κάνει την εμφάνισή της στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (δείτε εδώ όλα τα μοντέλα που θα κάνουν πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη).

Get it on Google Play Download on the App Store