Η μοναδική Lancia Delta Integrale Evo 3 “Viola”

Η Lancia Delta Integrale σταμάτησε στην Evo 2; Κι όμως υπήρξε μία και μοναδική Evo 3 η οποία δυστυχώς δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή. Παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1994 από την Carrozzeria Maggiora η οποία ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή των Delta Integrale Evo 2.

Βασικό της χαρακτηριστικό το βιολετί χρώμα που της έδωσε τον χαρακτηρισμό “Viola”. Το εν λόγω χρώμα ήταν επιλογή του αφεντικού της Maggiora, Bruno και είχε πολλές επιστρώσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η θρυλική Lancia Delta HF Integrale του Kankkunen

Μηχανολογικά όμως έπρεπε να υπήρξουν αλλαγές που να δικαιολογούν την 3η εξέλιξη του θρυλικού αυτοκινήτου. Έτσι ο τούρμπο κινητήρας των 2 λίτρων απέκτησε νέο ψεκασμό και χαρτογράφιση με την απόδοση να ανεβαίνει στους 241 ίππους και στα 320 Nm μεταξύ 2.500 και 6.000 σ.α.λ. Τα αυξημένα νούμερα περνούσαν στους τροχούς μέσω ενός ακόμα πιο άμεσου διαφορικού στον εμπρόσθιο άξονα ενώ υπήρχαν μεταλλικός συμπλέκτης και σωληνάκια φρένων αεροπορικού τύπου.

Επιπλέον προσθήκες ήταν οι ζάντες Tecnomagnesio των 17 ιντσών με ελαστικά Pirelli. Τέλος υπήρχαν τα λογότυπα της Carrozzeria Maggiora στα φτερά και στο φλας. Στην καμπίνα η μοναδική διαφοροποίηση εντοπίζονταν στην κεντρική κονσόλα η οποία ήταν, το 1994, από ανθρακονήματα.

Δείτε ακόμα: Διάσημος τραγουδιστής πουλάει τη Lancia Delta Integrale

Κι όμως η Lancia Delta Integrale Evo 3 δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή καθώς η Lancia είχε ήδη τελειώσει την εμπλοκή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και το μοντέλο παραγωγής είχε παλιώσει. Η πρόταση του Bruno Maggiora περιορίστηκε στο μοναδικό αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Get it on Google Play Download on the App Store