Κινέζικο ηλεκτρικό SUV με 650 ίππους, στη μισή τιμή (+video)

Μέχρι σήμερα, αν κάποιος ήθελε να αγοράσει ένα ηλεκτρικό SUV θα έπρεπε να απευθυνθεί στην Tesla και να πάρει το Model X. Πλέον υπάρχει και μια ακόμη επιλογή η οποία έρχεται από την Κίνα και ονομάζεται NIO ES8 και, τουλάχιστον στην εκεί αγορά, κοστίζει τα μισά λεφτά από ότι το Tesla Model X.

Δείτε ακόμη: Έτσι περνάς το μεγαλύτερο σαμαράκι στον κόσμο! (+video)

Συγκεκριμένα, το NIO ES8 κοστίζει 58.000 ευρώ, ενώ το Tesla Model Χ 118.000 ευρώ. Όμως δεν είναι η τιμή του το μόνο στοιχείο του που εντυπωσιάζει, καθώς τόσο η εμφάνισή του μέσα/έξω, όσο και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, μόνο σε κινέζικο αυτοκίνητο δεν παραπέμπουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη NIO, το ES8 έχει μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 355 χλμ. ενώ για το 0-100 χλμ.ώρα χρειάζεται μόλις 4,4 δλ. Λογικό καθώς ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 650 ίππους και 840 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Φορτηγό που επιδιορθώνει λακκούβες σε 5 λεπτά! (+video)

Ο εξοπλισμός του μάλιστα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ασφάλειας (ενεργητικής και παθητικής), ενώ στις εικόνες φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με ένα καθόλα σύγχρονο εσωτερικό με ποιοτικά υλικά. Προς το παρόν δεν υπάρχουν βλέψεις της μάρκας για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα με τέτοια δημιουργήματα το μέλλον της ανήκει!

Get it on Google Play Download on the App Store