Στις εκθέσεις το νέο Kia Sportage (τιμές και εξοπλισμός)

Η Kia παρουσίασε στην Ελλάδα πριν από μερικές ώρες το νέο Sportage και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία -πριν το δοκιμάσουμε- να το δούμε από κοντά στην πλησιέστερη έκθεση Kia. Άλλωστε, μαζί με το EV6, τα δύο αυτά νέα μοντέλα εντυπωσιάζουν με την παρουσία τους και συγκεντρώνουν το θαυμασμό πάνω τους.

Επιβλητική παρουσία

Το νέο Sportage κατέκλυζε με την παρουσία του το κέντρο του showroom, τόσο λόγω του πολύ δυναμικού σχεδιασμού του, όσο και λόγω των πληθωρικών του διαστάσεων (μήκος 4.515 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., ύψος 1.645 χλστ., μεταξόνιο 2.680 χλστ.). Όπως διαπιστώσαμε και από κοντά, το εμπρόσθιο τμήμα του είναι αυτό που σε αιχμαλωτίζει. Η μεγάλη μάσκα συνδυαστικά με τα σχήματος μπούμερανγκ LED ημέρας, είναι τα πρώτα στοιχεία που θα περιεργαστείτε αντικρύζοντας το Sportage. Από εκεί κι έπειτα μας άρεσαν οι ρέουσες γραμμές στο προφίλ του αμαξώματος, οι οποίες καταλήγουν αρμονικά στο εξίσου ανάγλυφο οπίσθιο τμήμα του SUV της Kia. Εδώ τον πρώτο λόγο έχουν τα όμορφα φωτιστικά σώματα, αλλά και η λωρίδα που τα συνδέει.

Πληθωρικό σε όλα του το εσωτερικό!

Αφού αφήσαμε να μας συνεπάρει για ώρα η εξωτερική εμφάνιση του νέου Kia Sportage, ήρθε η ώρα να επεξεργαστούμε και την εντυπωσιακή, τεχνολογικά προηγμένη κι άκρως στιβαρή καμπίνα. Τα υλικά που την απαρτίζουν είναι μαλακά στο ταμπλό και όλα σωστά δεμένα μεταξύ τους. Όμορφη είναι η διακοσμητική λωρίδα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, ενώ πολύ προσεγμένο είναι και το φινίρισμα. Το πάνελ που φιλοξενεί τις οθόνες για τον πίνακα οργάνων, ενισχύει το high tech χαρακτήρα του αυτοκινήτου και ειδικότερα στις πλουσιότερες εκδόσεις όπου οι οθόνες έχουν διαγώνιο 12,3 ιντσών. Οι επιβάτες θα βολευτούν χωρίς παραχωρήσεις μιας κι οι χώροι είναι άνετοι για πέντε άτομα, τόσο για το κεφάλι όσο και για τα πόδια τους. Εξίσου ικανοποιημένοι θα μείνετε κι από το μεγάλο χώρο αποσκευών, ο οποίος ανάλογα την έκδοση κυμαίνεται από τα 540 έως και τα 587 λίτρα.

Όσον αφορά τις εκδόσεις εξοπλισμού είναι τρεις (Dynamic, Titanium και GT-Line), συν την Launch Edition για περιορισμένο αριθμό οχημάτων. Από την πρώτη έκδοση Dynamic ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος και περιλαμβάνει τα εξής:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Διατήρηση λωρίδας
  • Αυτόματο κλιματισμό 3 ζωνών
  • Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες
  • Drive Mode (Eco, Normal και Sport)
  • Οθόνη 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων
  • Αισθητήρα βροχής
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων
  • Φώτα LED
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Το Titanium εξοπλίζεται ακόμα με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών, πλοήγηση, σύστημα τηλεματικής Kia Connect, ζάντες 18 ιντσών, προβολείς ομίχλης LED και επιπλέον διακοσμητικά. Το GT-Line διαθέτει έξυπνο κλειδί, μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις εξωτερικά, ειδικά διακοσμητικά GT-Line, 19άρες ζάντες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού – συνοδηγού, επενδύσεις με δέρμα και suede, σπορ πεντάλ, φώτα LED matrix και πίσω πλήρη φώτα LED.

Αποκλειστικά εξηλεκτρισμένο το νέο Kia Sportage

Το νέο Kia Sportage ξεκινά την «καριέρα» του στην ελληνική αγορά αποκλειστικά με εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Η διαθέσιμη γκάμα αρχίζει με τις ήπια υβριδικές εκδόσεις που αποτελούνται από τον 1.6 T-GDi κινητήρα με ισχύ 150 ίππων ή 180 ίππων και με το ντίζελ 1.6 CRDi, με απόδοση 136 ίππων. Όλες αυτές επιλογές είναι διαθέσιμες και με τετρακίνηση. Η πλήρως υβριδική έκδοση του νέου Kia Sportage αποδίδει συνδυαστικά 230 ίππους και προσφέρεται τόσο ως δικίνητη όσο και ως τετρακίνητη, ενώ η Plug-In Hybrid είναι τετρακίνητη με 265 ίππους. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως το νέο Kia Sportage προσφέρεται με 5ετές δωρεάν σέρβις ή εναλλακτικά με όφελος 1.000 ευρώ. Όπως όλα τα μοντέλα Kia, έτσι και το νέο Sportage συνοδεύεται με εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χιλιόμετρα για τα μηχανικά του μέρη. Αναλυτικότερα οι τιμές στον πίνακα που ακολουθούν:

Get it on Google Play Download on the App Store