Με το Suzuki Swift 1.2 Hybrid στο Πόρτο Χέλι & Ερμιόνη!

Για να έχουν επιτυχία οι καλοκαιρινές διακοπές που τόσο προσμένουμε, πρέπει να διαθέτουμε και το ανάλογο αυτοκίνητο που θα μας διευκολύνει κατά πολύ στις μετακινήσεις μας. Και τι θέλουμε από αυτό το αυτοκίνητο λοιπόν;

Μα φυσικά να εφοδιάζεται με έναν αποδοτικό κινητήρα που θα τραβάει ακόμα και φορτωμένο με τα μπαγκάζια των διακοπών, να μην «καίει» και μας τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα, να προσφέρει χώρους και να παρέχει αυξημένη ενεργητική ασφάλεια, χάρη στα συστήματα υποστήριξης οδηγού που ενσωματώνει. Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό νιώσαμε πολύ ευχάριστα που είχαμε στη διάθεσή μας το σπορτίφ και πρακτικό παράλληλα Suzuki Swift, με τον κινητήρα 1.2 λίτρων που αποδίδει 83 ίππους και συνεργάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα, για ακόμα χαμηλότερη κατανάλωση.

Κι όλα αυτά με τιμή που ξεκινάει από τα 12.900 ευρώ για την έκδοση GL, έπειτα από την προωθητική ενέργεια Hybrid For U! Αυτή τη χρονιά θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να μην πάμε σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, για αυτό επιλέξαμε να κάνουμε ένα μικρό τουρ στην κοσμοπολίτικη πλευρά της Αργολίδας και πιο συγκεκριμένα στο γραφικό Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη! Μέρη που ξεχωρίζουν χάρη στις δαντελωτές ακρογιαλιές και στην πολυτελή ατμόσφαιρα που αποτυπώνεται στις εντυπωσιακές βίλες. Αν πάλι δεν θέλγεστε από αυτές τις πολυτέλειες, η νότια χερσόνησος της Αργολίδας προσφέρει μέρη άγνωστα και ήσυχα που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε!

Εμείς το πράξαμε σε μεγάλο βαθμό, μιας και το Swift μας επέτρεπε να «γράφουμε» ξεκούραστα χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση, με τη μέση κατανάλωση να μην ξεπερνάει τα 5,5 λτ./100 χλμ.! Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης, σύντομα πιάσαμε το εθνικό δίκτυο με προορισμό το Πόρτο Χέλι. Η εθνική είναι εύκολη υπόθεση για το Suzuki Swift, μιας κι οι 83 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ. και τα 107 Nm ροπής στις 2.800 σ.α.λ., του επιτρέπουν να φτάνει με άνεση ταχύτητες ταξιδιού. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα τα βλέπει ο οδηγός στο κοντέρ σε 13,1 δλ., με την ηχομόνωση και την ποιότητα κύλισης να βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα για τα δεδομένα της κατηγορίας, ακόμα και σε γρήγορες ταχύτητες.

Εκεί όμως που απολαύσαμε το Swift και με το παραπάνω, ήταν στον επαρχιακό στριφτερό δρόμο που οδηγεί σε Επίδαυρο και μετέπειτα Πόρτο Χέλι. Το πάτημά του είναι εξαιρετικό, με την ανάρτηση να προσφέρει την απαραίτητη πρόσφυση, ενώ και το σύστημα διεύθυνσης διακρίνεται για την σωστή πληροφόρηση του. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως πέρα από την άρτια οδική συμπεριφορά, το Swift διαθέτει κι ένα καλο-κατασκευασμένο και σπορτίφ εσωτερικό. Σίγουρα θα λατρέψετε (όπως κι εμείς άλλωστε) το μικρής διαμέτρου τιμόνι, τα στρογγυλά κι ευανάγνωστα όργανα, αλλά και την οθόνη αφής των 7 ιντσών!

Έπειτα από περίπου μια ώρα σε αυτή την υπέροχη επαρχιακή διαδρομή φτάσαμε στο πολύβουο Πόρτο Χέλι. Θέλοντας να πιούμε έναν καφέ να ξαποστάσουμε, εκτιμήσαμε δεόντως τις compact διαστάσεις του αμαξώματος, οι οποίες μας επέτρεψαν να βρούμε άμεσα θέση στάθμευσης χωρίς καμία ταλαιπωρία. Παρά το γεγονός πως το Πόρτο Χέλι είναι ένας προορισμός που προσελκύει εύπορους επισκέπτες με τα αντίστοιχα πολυτελείας αυτοκίνητα, το Suzuki Swift τράβαγε έντονα τα βλέμματα και δεχτήκαμε πλήθος ερωτήσεων για αυτό! Σίγουρα έπαιξε ρόλο το έντονο κόκκινο χρώμα, καθώς επίσης και τα υπέροχα φωτιστικά σώματα που δίνουν έξτρα πόντους στον τομέα της εμφάνισης.

Έχοντας ξεκουραστεί πλέον ήρθε η ώρα για βουτιά. Για το μπάνιο σας στο Πόρτο Χέλι υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο. Εμείς ξεχωρίσαμε τη Βερβερόντα, τη Χινίτσα και το Κουνούπι. Από εκεί κι έπειτα η επιλογή είναι δική σας, αλλά εμείς με το ευέλικτο Swift τις επισκεφθήκαμε όλες! Και βέβαια μη ξεχνάτε πως σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι Σπέτσες, με τη μετάβαση να διαρκεί περίπου 15 λεπτά και τα βαρκάκια που σας μεταφέρουν να έχουν διαρκώς δρομολόγια. Για όσους θέλουν να δουν το κάτι διαφορετικό και το ακόμα πιο νησιώτικο, μπορούν να επισκεφθούν και την Ύδρα.

Οι διαδρομές τις μέρες των διακοπών μας, δεν περιορίστηκαν καθόλου, αφού το Swift είναι απολαυστικό και ξεκούραστο σε κάθε διαδρομή! Μια από τις εξορμήσεις ήταν στην υπέροχη Ερμιόνη που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι της, αλλά και την πλούσια ιστορία της (εικάζεται ότι ο τόπος κατοικείται σχεδόν χωρίς διακοπή τουλάχιστον από το 3000 π.Χ., αφού έχει χτιστεί και ξαναχτιστεί στο ίδιο μέρος). Ακόμα μια επίσκεψη πραγματοποιήσαμε στη λιμνοθάλασσα της Θερμησίας, που απέχει λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από την Ερμιόνη! Η Θερμησία είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στις όχθες μιας υπέροχης λίμνης, την οποία χωρίζει από την θάλασσα μια στενή λωρίδα άμμου ένα χιλιόμετρο σε μήκος, και πλάτος που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα στο πιο φαρδύ της σημείο. Το όνομα πιθανότατα προέρχεται από θερμές πηγές που υπήρχαν στην αρχαιότητα, με τον Παυσανία να κάνει αναφορά για έναν ναό της Αρτέμιδος Θερμασίας.

Το Suzuki Swift για ακόμα μια φορά κατάφερε να μας ενθουσιάσει με τα οδηγικά χαρακτηριστικά του, αλλά και με το πόσο καλά μπορεί να φιλοξενήσει τους επιβάτες του στην μοντέρνα καμπίνα του. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για μια νεανική παρέα που αρέσκεται στα ταξίδια, αλλά δεν θέλει και να δαπανήσει τον προϋπολογισμό των διακοπών του σε καύσιμο. Κινείται παντού με περισσή άνεση και ευελιξία, ενώ οι στροφές με το συγκεκριμένο ιαπωνικό μικρό μοντέλο αποκτούν άλλο νόημα! Εμείς μετά χαράς θα το επιλέγαμε ξανά ως το αυτοκίνητο των καλοκαιρινών μας διακοπών!

Get it on Google Play Download on the App Store