Στην Πάρο με το νέο Audi Q2 35 TFSI 150 PS

Στο autogreeknews.gr διατηρούμε τις παραδόσεις, επομένως δεν γινόταν να μην κάνουμε ένα ακόμα οδοιπορικό αυτό το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά βάλαμε ρότα για το πανέμορφο νησί της Πάρου, το οποίο επισκεφθήκαμε πριν από λίγες μέρες, έχοντας σύμμαχό μας και έναν ιδανικό καιρό.

Οι ημερομηνίες που αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε ήταν κατάλληλες (τέλος Ιουνίου), μιας και το νησί είχε αρκετούς τουρίστες που έδιναν την απαραίτητη ζωντάνια, επιτρέποντάς μας παράλληλα να δούμε και να απολαύσουμε τις ομορφιές του νησιού χωρίς την κοσμοσυρροή που επικρατεί τον Αύγουστο. Συνοδοιπόρος μας κατά την εξερεύνηση του νησιού ήταν το νεανικό και δυναμικό Audi Q2, στην έκδοση S line 35 TFSI S tronic, με την ισχύ των 150 ίππων. Το συγκεκριμένο μοντέλο ξεκινάει από τα 27.700 ευρώ (από 24.779 ευρώ χωρίς το S line), τιμή λογική, αναλογιζόμενοι τον premium και σπορτίφ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, καθώς και τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Το Audi Q2 διαθέτει ούτως ή άλλως ένα έντονο σχεδιαστικό ταπεραμέντο. Αυτό ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με το πακέτο S line που διέθετε το Q2 μας, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, ζάντες, ένθετα στα μαρσπιέ και αεροτομή. Συνδυαστικά με το υπέροχο σκούρο μπλε χρώμα του, τις ασημί λεπτομέρειες, αλλά και τη μεγάλη οχτάγωνη μάσκα Singleframe συγκέντρωνε το ενδιαφέρον. Σημείο αναφοράς αποτελούν και τα δυναμικά φλας, που προσδίδουν μεγαλύτερη κομψότητα στο Q2. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ακόμα και κατά την επιβίβασή μας στο πλοίο, μας ρωτούσαν για το Audi Q2. Ακόμα και στο γραφικό λιμάνι της Νάουσας, με την απίστευτη φυσική ομορφιά του, όπου και ξεκινήσαμε τη φωτογράφισή μας, από τους θαμώνες των καφετεριών, έως τους περαστικούς, άπαντες παρατηρούσαν το θελκτικό γερμανικό SUV. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι απαρατήρητο δεν περνάει και γυρίζει κεφάλια.

Τα ευχάριστα συνεχίζονται μόλις κάτσεις στη θέση του οδηγού. Το κάθισμά του ρυθμίζεται ποικιλοτρόπως για να βολευτεί κάθε σωματότυπος, ενώ η παχιά στεφάνη του σπορ τιμονιού σε προκαλεί να την πιάσεις στα χέρια σου και να στρίψεις σε κάθε είδους διαδρομή. Όπερ κι εγένετο και που μας έχανες που μας έβρισκες πίσω από το τιμόνι του Q2 να εξερευνούμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του νησιού. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς σημαντικό ρόλο έπαιξε και το S tronic κιβώτιο 7 σχέσεων, το οποίο εξασφαλίζει βελούδινες αλλαγές και κρατάει ξεκούραστο το αριστερό πόδι του οδηγού. Κάτι εξαιρετικά χρήσιμο όταν η κίνηση στο λιμάνι της Νάουσας αυξανόταν, ειδικά στις βραδινές μας αναζητήσεις!

Ο οδηγοκεντρικός κι απολαυστικός χαρακτήρας του Q2, «μας ανάγκαζε» να επιλέγουμε τα φωτογραφικά σημεία με γνώμονα την απόσταση! Όσο πιο μακριά, τόσο το καλύτερο! Βέβαια ο πρωταγωνιστής στο μηχανολογικό τομέα είναι ο 1.5 TFSI κινητήρας, που με την δύναμη των 150 ίππων και τα 250 Nm ροπής προσφέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή τη γρήγορη επιτάχυνση που θα χρειαστεί ο οδηγός. Άλλωστε τα 8,6 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση αποκαλύπτουν το γρήγορο χαρακτήρα του Audi Q2, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 218 χλμ./ώρα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του SUV της γερμανικής εταιρείας, το οποίο κι αξιοποιήσαμε, είναι το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, το λεγόμενο CoD. Όταν λοιπόν οδηγούσαμε χαλαρά απολαμβάνοντας τις ομορφιές της Πάρου, οι δυο από τους τέσσερις κυλίνδρους απενεργοποιούνταν, διατηρώντας την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα! Εξ ου και τα μόλις 6,0 λτ./100 χλμ., που ανακοινώνει ο κατασκευαστής. Σε ότι αφορά τις εκπομπές C02 αυτές είναι 137 γρ./χλμ. κι αντίστοιχα τα τέλη κυκλοφορίας διαμορφώνονται στα 88 ευρώ.

Το ομαλό ανάγλυφο του νησιού με τον κεντρικό ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπέροχες διαδρομές, που από απαλές λοφοσειρές γεμάτες στροφές, καταλήγουν σε παραδεισένιες ακρογιαλιές. Και πιστέψτε μας «γράψαμε» πολλά χιλιόμετρα στο νησί, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε κάθε μυστικό του. Αρωγός στην προσπάθειά μας, η ρύθμιση της ανάρτησης του Audi Q2 που για ακόμα μία φορά μας ενθουσίασε. Τόσο με την παρεχόμενη πρόσφυση σε κάθε είδους καμπή, όσο και με το γεγονός ότι παρά την σφιχτή ρύθμισή της δεν ενοχλούσε όταν το αυτοκίνητο περνούσε από διάφορες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Ουσιαστικά ακόμα ένα σημείο που χαροποίησε τους επιβαίνοντες, μιας και την πρώτη χαρά την γεύτηκαν από την κορυφαίας ποιότητας καμπίνα του Q2, έχοντας αρκετό αέρα για το κεφάλι και τα πόδια τους. Κάτι που ισχύει και για το άνετο πορτ μπαγκάζ των 405 λίτρων!

Εν κατακλείδι, τo Audi Q2 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο που θα ξεχωρίζει με τη δυναμική του εμφάνιση, με την πολυτέλεια που προσφέρει, αλλά και την τεχνολογία που ενσωματώνει. Χαρακτηριστικά που τα εκτιμήσαμε και τα απολαύσαμε δεόντως στις εξορμήσεις μας στην Πάρο!

Get it on Google Play Download on the App Store