Στη Μύκονο με το νέο Mitsubishi Space Star (+video)

Μύκονος: Το νησί των ανέμων και των εξωτικών παραλιών, της γαλήνης, αλλά και της έντονης διασκέδασης, της πολυτέλειας και του παραδοσιακού στιλ, σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένο από το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Όλα αυτά τα στοιχεία και πολλά ακόμη τα ζήσαμε στο πρόσφατο ταξίδι που κάναμε στο πασίγνωστο νησί των Κυκλάδων, υπό την συνοδεία τεσσάρων ολοκαίνουργιων μοντέλων.

Ο Βενιαμίν της του οδοιπορικού μας, το νέο Mitsubishi Space Star, ήταν το ιδανικό αυτοκίνητο για να περιηγηθούμε στους στενούς δρόμους της Μυκόνου και στα σοκάκια της Χώρας. Εξαιρετικά ευέλικτο, πολύ εύκολο στους χειρισμούς, ολιγαρκές σε καύσιμο και απρόσμενα ευρύχωρο, το μικρό ιαπωνικό μοντέλο αποτέλεσε το αγαπημένο παιδί της «παρέας». Ειδικά με το εξαιρετικά ταιριαστό, νέο χρυσαφί μεταλλικό χρώμα Sand Yellow, το Space Star ξεχώριζε αμέσως, καθώς ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις αποχρώσεις του λευκού και του μπλε που κυριαρχούν στο νησί.

Δείτε ακόμα: Από 10.640 ευρώ το νέο Mitsubishi Space Star

Το νεανικό του ύφος ενισχύθηκε με ένα δυναμικό εμπρός άκρο στο νέο μοντέλο, όπου καπό, φτερά, προφυλακτήρας, μάσκα και φώτα έχουν ανασχεδιαστεί πλήρως, χαρίζοντας στο Space Star μια πολύ αξιαγάπητη φυσιογνωμία. Παράλληλα έχει διατηρήσει τις κόμπακτ διαστάσεις του (μήκος 3.845 χλστ.), ευνοώντας σημαντικά τους ελιγμούς και το παρκάρισμα.

Παρά τον αστικό του προσανατολισμό και τις κόμπακτ διαστάσεις του, το μικρό Mitsubishi κρύβει πολλές «εκπλήξεις» στο εσωτερικό του, θυμίζοντας μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, το Smartphone-linked Display Audio (SDA). Διαθέσιμο σε 16 διαφορετικές γλώσσες, προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα της Mitsubishi, όπως είναι πλοήγηση, τηλέφωνο, μουσική κ.α. με δυνατότητες USB (video & μουσική), λειτουργία DAB και την ασφάλεια μιας κάμερας οπισθοπορείας.

Επιπλέον, είναι σημαντικά βελτιωμένο και σε ασφάλεια, καθώς εφοδιάζεται με σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών, με προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης και με αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων. Οι χώροι στο πίσω κάθισμα είναι αντίστοιχοι με μεγαλύτερου αυτοκινήτου, ενώ και το πορτ μπαγκάζ των 235 λτ. φτάνει μέχρι τα 912 λτ. με την αναδίπλωση της διαιρούμενης πλάτης του πίσω καθίσματος.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mitsubishi Outlander PHEV

Στην οδήγηση, το Space Star λειτουργεί σαν… αγχολυτικό, αφού ο οδηγός νιώθει αμέσως οικία με το αυτοκίνητο και εκτιμά από τα πρώτα κιόλας μέτρα την άνεση και ευκολία που προσφέρει. Στα θετικά του στοιχεία ανήκει και η πολύ καλή άνεση της ανάρτησης, την οποία εκτιμήσαμε στα οδοστρώματα με λακκούβες και μπαλώματα.

Απόλυτα ταιριαστός στο αυτοκίνητο είναι και ο «ζωηρός» 1.200άρης κινητήρας με τους 80 ίππους που είχαμε στη διάθεσή μας, αφού συνδυάζει σβέλτες επιδόσεις και οικονομία. Το μηχανικό αυτό σύνολο είναι ελαστικό και παρουσιάζει άμεση απόκριση και θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, ενώ είναι πρόθυμο στο πάτημα του δεξιού πεντάλ. Όσο για την κατανάλωση, αυτή σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης βρίσκεται στα 6,0 λτ./100 χλμ.

Τέλος, όσον αναφορά τις τιμές του νέου Space Star, αυτές ξεκινούν από μόλις 10.390 ευρώ για τη βασική έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα των 71 ίππων και από 13.450 ευρώ με το 1.2 λτ. μηχανικό σύνολο και πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Δείτε παρακάτω και το βίντεο με το Mitsubishi Space Star στη Μύκονο:

 

Get it on Google Play Download on the App Store