Νέο crossover Ford KA+ Active και ντίζελ

Η Ford ανανεώνει το μικρότερο μοντέλο της KA+, ενώ παράλληλα παρουσιάζει μία νέα έκδοση με χαρακτηριστικά crossover, την KA+ Active. Πρόσθετα, το εφοδιάζει με νέους κινητήρες και επιπλέον εξοπλισμό.


Το πιο «περιπετειώδες» μοντέλο ξεχωρίζει άμεσα από την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 23 χιλιοστά, τη νέα μαύρη μάσκα, τους προφυλακτήρες με τις ασημί ποδιές, τις ράγες οροφής και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά μέρη γύρω από τους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ. Επίσης, εξοπλίζεται με νέες ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, ενώ προσφέρεται σε μια νέα μπρονζέ απόχρωση αμαξώματος Canyon Ridge.

Δείτε ακόμη: Τούρμπο ή κομπρέσορας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (+video)

Στο εσωτερικό του KA+ Active υπάρχουν διακοσμητικά στα μαρσπιέ με την αναγραφή «Active», δερμάτινο τιμόνι με καφέ ραφές, ειδικά πατάκια για προστασία από τη λάσπη και νέες υφασμάτινες επενδύσεις.

Αλλαγές συναντώνται τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό και στο ανανεωμένο KA+. Εξωτερικά διακρίνονται οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και η νέα μάσκα, ενώ στην καμπίνα υπάρχουν νέες επενδύσεις και διακοσμητικά. Στον εξοπλισμό προσφέρονται πλέον σύστημα πολυμέσων SYNC 3 με οθόνη αφής 6,5 ιντσών και αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων.

Τα νέα KA+ και KA+ Active εφοδιάζονται για πρώτη φορά με το νέο 1.2 λτ. 3κύλινδρο Ti-VCT κινητήρα βενζίνης ισχύος 70 ή 85 ίππων, ο οποίος προσφέρει 10% περισσότερη ροπή μεταξύ 1.000 και 3.000 σ.α.λ. και 4% χαμηλότερη κατανάλωση από τον προγενέστερο 1.2 λτ. Duratec. Στην γκάμα των κινητήρων προστέθηκε και ο ντίζελ 1.5 λτ. TDCi με 95 ίππους και 215 Nm ροπής από τις 1.750 σ.αλ. (εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ.). Επίσης, όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με νέο 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιων χαμηλών τριβών.

Δείτε ακόμη: Κορόιδεψε παρκαδόρο και πήγε βόλτα με Ferrari

Get it on Google Play Download on the App Store