Νέο Honda Urban EV Concept με ρετρό σχεδίαση

Η Honda αποκάλυψε πριν από λίγο το νέο της πρωτότυπο Urban EV που κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αλλά και με ρετρό σχεδίαση, που παραπέμπει ακόμη και στο δεύτερης γενιάς Civic, αλλά και στο Honda Z ή 600 Coupe της δεκαετίας του ’70.

Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα μοντέλα της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Ειδικά λοιπόν για το design του, το αμάξωμα του πρωτότυπου είναι 3θυρο, με πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν ανάποδα και με χαρακτηριστικά LED στρογγυλά εμπρόσθια φώτα και τετραγωνισμένα πίσω. Για πρώτη φορά σε Honda το λογότυπο της εταιρείας είναι λευκό με μπλε κρυφό φωτισμό, κάτι που θα δούμε στα μελλοντικά ηλεκτρικά της φίρμας.

Χαρακτηριστικό στοιχείο τεχνολογίας του πρωτότυπου αποτελεί και η εμπρόσθια οθόνη αντί της παραδοσιακής γρίλιας, όπου μπορούν ακόμη και να αναγραφούν μηνύματα σε διάφορες γλώσσες. Στις διαστάσεις του, το νέο πρωτότυπο της είναι 100 χλστ. πιο κοντό από το Jazz σε μήκος, τοποθετούμενο στο κατώτερο άκρο της μικρής κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμα: Ο ήχος του Honda NSX της LB Performance (+video)

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί η Honda προσφέρει μια 4θέσια καμπίνα, σε δύο παράλληλες σειρές ενιαίων καθισμάτων, που είναι επενδεδυμένα με γκρι ύφασμα, ενώ διαθέτουν και τμήματα από ξύλο (π.χ. στα υποβραχιόνια). Πάνω στο ταμπλό που επενδύεται επίσης με ξύλο, ξεχωρίζει η πανοραμική οθόνη πληροφόρησης, ενώ υπάρχουν και δύο επιπλέον οθόνες μέσα στις πλαϊνές πόρτες.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου, η Honda ανακοινώνει ότι το χτίσιμό του έχει γίνει πάνω σε μια νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, το Urban EV διαθέτει το νέο σύστημα Honda Power Management Concept, που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να αποθηκεύει ενέργεια που προέρχεται από το ηλεκτρικό δίκτυο ή κάποια ανανεώσιμη πηγή και στη συνέχεια αυτή που δεν χρειάζεται, είτε να την επαναδιοχετεύει στο σπίτι του για δική του χρήση, είτε να την πουλά πάλι πίσω στο δίκτυο.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 129 PS

Περαιτέρω λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου δεν ανακοινώνονται, ωστόσο είναι σίγουρα ευχάριστο το γεγονός ότι το Urban EV δεν είναι απλά μια σπουδή χωρίς σχέδια παραγωγής, αφού η Honda τονίζει ότι θα το λανσάρει στην Ευρώπη μέσα στο 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store